Nyhet

Steelers tvingas be kommunen om bidrag

Foto: Ronny Gunnarsson

Klubben har redan fått ett driftsbidrag om 600 000 i förskott. Nu tvingas Steelers till ännu fler åtgärder för att få bukt med sin risiga ekonomi. Under torsdagen lämnades en begäran om mer bidrag in till kommunen.

Blekingeklubben dras med skulder och har haft problem med likviditeten. Nu tvingas man inse sitt prekära läge och vädjar till kommunen om ett bidrag på en miljon kronor. Om detta beviljas ska man själva tillsammans med sponsorer och leverantörer skjuta till en lika stor summa som den kommunen bidrar med.

– Vi står inför ett vägval, vi kunde fortsatt rulla ”snöbollen” framför oss precis som man gjort tidigare.  Det kanske hade tagit ett år, kanske tre men det hade inte slutat väl, säger klubbens ordförande Marcus Nilsson i ett pressmeddelande.

– Styrelsen valde redan i föregående bokslut att jobba med balansräkningen och vi hade förhoppningen att vi skulle kunna ta oss ur detta på egen hand. Men vi kan nu konstatera faktum i att något radikalt måste ske.

En alldeles förstor kostnadskostym har lett till skakig likviditet och nu lanserar klubben en 3-årig åtgärdsplan med kraftiga åtgärder på kostnadssidan.

Trots detta tänker man inte sänka sin sportsliga ambition att varje år ta sig till Allettan och vara med och nosa på det allsvenska kvalet.

Kommentera

En kommentar till “Steelers tvingas be kommunen om bidrag”

  1. Ignorant

    Steelers? Kanske borde ni använda riktiga (fullständiga) lagnamn åtminstone i ingressen så vi som inte är lokalpatrioter förstår vilken klubb som menas?

    Svara