Nyhet

Bajen Fans blir Hammarby Hockey

Foto: Daniel Enberg

I våras gick Bajen Fans upp i Hockeyettan. När pucken släpps i höst är det Hammarby som står på isen.

Under måndagskvällen röstade alliansföreningen ja till att låta den supportergrundade föreningen kliva tillbaka in i Hammarby IF.

När Hammarbys hockey gick i konkurs startade några eldsjälar till supportrar Bajen Fans Hockey. Sedan dess har man på fem år lyckats avancera från division fyra till division ett och eftersom tidsfristen löpt ut är man nu åter berättigade att använda namnet Hammarby. Bajen Fans medlemmar röstade ja till ett inträde i Hammarby vid ett extra årsmöte i mars. Ikväll gav alliansföreningen sitt medgivande.

– Vi har vetat om att det skulle bli så här och har haft möten under ett halvårs tid, men formalia ska ju också göras, säger Bajen Fans ordförande Richard Slätt till Hockeyettan.com.

Nu återstår förvisso att vissa ändringar av stadgarna ska genomföras i samband med Bajen Fans årsmöte den 30 maj. Men det är bara en formsak. Bajen Fans blir Hammarby IF och det innebär många fördelar.

– På marknadssidan blir vi starkare, Hammarby är ju ett betydligt starkare varumärke som kommer göra det lättare att prata med större sponsorer. Dessutom tror jag det blir lättare att kommunicera med Stockholms stad vilket kan vara ganska knepigt. Vi kommer bli mer tagna på allvar som Hammarby med en hel alliansförening bakom oss.

 

Samma folk och samma tänk

Men en sak är ordföranden väldigt noga med att påpeka.

– Annars händer ingenting med föreningen, filosofin kvarstår. Vi ska stå för billig breddidrott för killar och tjejer. Alla lag ska bära sina egna kostnader, inga pengar ska tas från juniorlag och användas till elitsatsningar.

– Jag tror det är viktigt för division ett-hockeyn. Förstora satsningar blir ödesdigra, det är nödvändigt för föreningarna i ettan att lyssna till hur marknaden ser ut och inte hamna i någon kapprustning. Vi kommer fortsätta på vår billiga linje.

Det kommer inte kännas märkligt att överge namnet Bajen Fans?

– Det är klart att det blir lite speciellt känslomässigt att lämna det namn som varit med om att åstadkomma vad jag skulle vilja kalla det mest unika i svensk hockeyhistoria, att en klubb bildad av supportrar tog sig från fyran till ettan på fem år, men det kommer fortfarande handla om samma folk och samma tänk.

– Dessutom har vi röstat igenom att Bajen Fans-logga ska finnas med på alla matchtröjor för alltid som ett minne av det som åstadkommits.

När pucken släpps i september, då är det Hammarby som står på isen.

  • Jens

    Och om fem år har dom konkursat igen!

    • http://www.facebook.com/tony.wallen Tony Wallén

      Onödig kommentar, men det är väl avundsjuka för att Bajen har så otroligt mycket mer hjärta hos sina supportrar än andra föreningar.