Resan mot kvalserien har börjat

Ifjol stupade Troja/Ljungby i kvalserien, i år är det tänkt att laget ska räcka hela vägen och det förstärkta laget har inlett försäsongen med tre raka segrar mot meriterat motstånd. – Vi vill komma in i det direkt, konstaterar tränaren Pelle Svensson.

 

Styrelsen har deklarerat att det är dags för Troja/Ljungby att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan och så här långt under försäsongen har man visat att man kommer bli ett starkt lag även kommande vinter.

 

Två raka segrar mot allsvenska Tingsryd följdes på fredagen upp med stabila 5-1 mot fjolårets norska ligatrea Frisk Asker i öppningsmatchen av Ica Oxen Cup i Mariestad. Förvisso ett norskt lag utan sina vassaste spelare (som var på uppdrag med det norska landslaget) med ändå.

 

Troja/Ljungby tog tidigt tag i taktpinnen och fick ju längre matchen led mer och mer utdelning när 0-1 vändes till 5-1.

 

– Det var efter den bästa perioden som vi låg under. Det är kanske lite hockeykarma att vi får ett gäng mål där i andra, konstaterade tränaren.

 

Skiter i placeringen

Men siktet är naturligtvis ställt långt bortom Ica Oxen Cup. Det är först i vår Ljungby-gänget ska vara som bäst. Laget ska lyckas med det man misslyckades med i vårens kvalserie.

 

– Jag tycker att vi hade spelet och orken för att klara det i våras, men det var andra omständigheter som gjorde att vi inte lyckades, konstaterar Svensson.

 

Mellan raderna skulle man kunna läsa in målskytte. För det var där Troja/Ljungby fallerade när allt skulle till att avgöras. Men nu har målen trillat in i de första träningsmatcherna och laget ser stabilt ut.

 

– Vi ska ha ett grundspel som sitter som en smäck. Vi vill kunna nöta på med fyra linor och jag tycker det ger resultat redan idag.

 

– Ska vi kunna mäta oss med Kristianstad eller andra lag med ambitioner är det vad som krävs.

 

Till första anhalten Allettan borde laget inte ha några större problem att ta sig.

 

– Vi ska träna mycket och hårt i höst. Men sen ska det fortfarande vara kul, är man alldeles för nedtränad så svarar inte kroppen och då blir det inte roligt.

 

– Det är klart att vi ska vara ett Allettan-lag.

 

Men du skiter i om ni kommer etta eller femma?

– Ja. Vi ska vidare bara.