De blir ett jagat byte i vinter

Säsongen som gick gjorde Borlänge storartad succé och tog sig lite oväntat hela vägen till kvalserien. Det innebär mer press på laget och den färske coachen Jeff Jakobs den kommande säsongen. – Vi kommer så klart inte ifrån att vi är ett lag folk vill slå, konstaterar han.

 

Förhandstipsen var knappast särskilt optimistiska inför säsongen som passerade, men när den tjocka madamen hade sjungit ut kunde Borlänge ändå summera en vinter som slutade med kvalseriespel. Det gör att förväntningarna blir betydligt större till hösten. Plötsligt är Borlänge seriefavorit.

 

– Vi är i stort sett samma lag som tippades sexa ifjol, men vi kommer så klart inte ifrån att vi är ett lag folk vill slå den här säsongen, funderar huvudtränaren Jeff Jakobs som till den kommande säsongen tagit klivet fr�

�n assisterande till huvudtränare.

 

– Vi har ett ungt lag i år igen och vi får se vad det blir för reaktion, det är klart att det blir lite mer press nu. Det är många av spelarna som inte spelat under press tidigare, men ska de utvecklas måste de lära sig hantera det.

 

 

Hur vill du att ni ska spela?

– Jag har en powerpoint du kan få se, det är lättare än att sätta ord på det, skrattar den unge tränaren. – Spelet utan puck ska vara strukturerat och med en tanke, men när vi har pucken vill jag att vi ska våga spela konstruktivt. Man måste få våga dribbla och bryta mönstret, så det kommer vara lite mer fria tyglar när vi har pucken.

 

 

Och säsongens målsättning?

– Det första målet är Allettan, därifrån sätter vi en ny målsättning.

 

 

Mariestad är favoriter

Borlänge kommer som sagt vara ett jagat lag när serien drar igång, men Jakobs har ett annat lag som favorit i den serie som går under benämningen Hockeyettan Västra.

 

– Jag ser Mariestad som seriefavoriter, tillsammans med Troja, Västervik och Södertälje tycker jag att de var det bästa laget i Hockeyettan ifjol. De har en klar linje hur de vill spela och en tung trupp med lite rutin. Det känns som att de har styrt upp spelet bra under Karl Helmersson.

 

Dessutom ser han en egen liten utmaning framför sig.

 

– Det ska bli kul att coacha mot Tomas Kempe (som tagit över Skövde /förf.anm), han har ju varit med på hög nivå och varit lyckosam, han har gjort ett bra jobb där han har varit, det blir en liten utmaning för mig.