Målform på försäsongen: ”Hoppas inte att jag gör slut på alla mål nu”

Efter några turbulenta säsonger i Varberg fick Mattias Skog inte längre vara kvar där. När det var dags att hitta en ny klubb så hörde nykomlingen Hanhals IF av sig. För Skog kändes det bra från början och han har redan under försäsongsmatcherna visat målform.

 

Ifjol gjorde Mattias Skog sin tredje säsong för Varberg. En säsong som han själv var ganska nöjd med, men trots det fick inte vara kvar.

 

– Min tanke var väl att lämna oavsett, men det är ju skönare att göra det på egna villkor. Jag kände att jag behövde ett miljöombyte efter en turbulent tid med både styrelse- och tränarbyten i Varberg. Det har svängt hela tiden och det känns inte som att klubben har spelat med öppna kort så på det viset har klubben varit misskött.

 

Mattias Skogs nya klubbval blev då nykomlingen Hanhals IF. Direkt när Hanhals hörde av sig så kändes det som ett självklart val för Mattias och hans positiva intryck av klubben har inte ändrats sedan dess.

 

– Jag gillar att klubben vet sin gräns och inte bara strör pengar omkring sig. Det känns som en ödmjuk och smart klubb som inte satsar för hårt. Att gå upp nu och satsa på Allettan och sedan spela kvalserie om några år är inte rimligt, det fungerar inte så. Nu satsar vi på att hänga kvar och ta ett steg i taget.

 

För Skog personligen var det skönt att hitta en klubb i närheten så att kunde behålla sitt jobb och även fortsätta att ha nära till vänner och familj.

 

 

”Svårt att veta vart vi står”

Nu hoppas han kunna bidra med poäng och offensivt kreativt spel. Och efter fem mål på fyra försäsongsmatcher får man anse att det börjat bra, även om det är när serien drar igång som det verkligen betyder något.

 

– Jag gillar vad jag sett och vi har ett gäng vassa spelare, men samtidigt har vi inte haft några jättetuffa möten så det är svårt att veta vart vi står.

 

– För egen del har det känts bra och det är klart att det är skönt att avgöra mot Varberg också, speciellt när man fick sparken. Så det är skönt att det har trillat in några puckar. Jag hoppas att jag inte gör slut på alla mål nu bara, skrattar Skog.

 

 

”Vi är inget skräpgäng”

Med snart bara två veckor till premiären laddar Mattias Skog och hans lagkamrater för fullt med att förbereda det sista. De vet att det är en tuff serie som väntar.

 

– Det är bra serie där alla kan slå alla, även om det är skillnad i kvalité mellan lagen. Men vi är inget skräpgäng så mot oss måste man spela hundra procent om man vill ha med sig några poäng. Vi satsar på att slå underifrån och hoppas kunna nå en mittenplats.

 

– Det ska bli riktigt roligt. Jag är nyfiken på att se vart vi står och så känner de andra i laget med.