Allettan är målet för jubilaren

Ifjol slutade HC Dalen på en sjätte plats i grundserien av Hockeyettan Södra och till kommande säsong är siktet inställt på att den placeringen ska bli bättre.

-Topp fem så har vi ju en plats i Alletttan, säger tränaren Pelle Gustafsson till hockeyettan.se på södra seriens upptaktsträff i Ljungby Arena.

 

Som så många andra lag har försäsongen varit ömsom vin och ömsom vatten för HC Dalen. Efter två raka förluster har det blivit fyra raka segrar och trenden kan sägas vara på uppåtgående.

-Stundtals har det sett bra ut tycker jag och vårat försvarsspel har fungerat, berättar Pelle Gustafsson.

Ett mindre vasst anfallsspel, sjukdomar och skador har stört under träningsmatchandet men Dalentränaren vill ändå ge slutbetyget bra till lagets försäsong.

-Vi har blivit bättre och bättre, men så är det väl för alla lag. Men det har känts att vi inte varit fullt lag de senaste matcherna.

23-årige

" target="_blank">Erik Glimberg går mot sin sjätte raka säsong i HC Dalens A-trupp. Han stämmer in i sin tränares ord om försäsongen.

-Vårt försvarsspel sitter som det ska nu och det är en bra grund att stå på. Framåt finns det mer att önska, men jag tror det kommer släppa med tiden.

 

Många lag om platserna

Siktet är alltså inställt på Allettan för klubben som i premiären hemma mot Tranås AIF firar 50 år. Men både Pelle Gustafsson och Erik Glimberg är medvetna om att de kommer få slita för att komma topp fem. Konkurrenterna om platserna är många.

-Kristianstad och Troja ska ju vara i topp. Sen är det är det många lag som slåss om resterande platser, säger Pelle Gustafsson och räknar upp klubbar som Vimmerby, Tranås, Dalen och Kallinge/Ronneby.

-Det är väl vi som kommer slåss om det och det är bra lag allihop, fortsätter han.

-Jag har lite dålig koll på hur det gått för övriga lag under försäsongen, men på förhand är det ju de lag Pelle räknar upp och eventuellt Nybro kanske som kommer vara med och nosa där runt strecket, fyller Erik Glimberg i.

 

Erik Glimberg berättar att två av hans lagkamrater imponerat extra mycket på honom under försäsongen. Max Örnskog och Tobias Jonsson. Bägge nyförvärv från Skövde respektive Vimmerby.

-Jag imponeras av Max tvåvägsspel. Han har bra blick för spelet och kommer nog ta mycket ansvar i vinter. Man ser att ”Tobbe” varit med innan, han är lugn och stabil med pucken. Jag tror vi kan bygga något på det.

Pelle Gustafsson håller med Erik Glimberg men vill också lyfta fram spelare som Marcus Lundberg, Timmie Persson och Markus Näslund som han tycker sett bra ut under försäsongen.

-Men jag tycker många har tagit steg och jag skulle faktiskt kunna berömma alla i laget.