”Det är prestationen som är nummer ett”

Vimmerby HC är ett av lagen från den södra Hockeyettan som tippas i topp av den samlade expertisen. Hockeyettan.se fick ett snack med nye tränaren Jeff Hällegard och hemvändaren Markus Modigs på södra seriens upptaktsträff i Ljungby Arena tidigare i veckan.

Jeff Hällegard är ny för säsongen på tränarposten hos smålänningarna. På upptaktsträffen strålade han ikapp med solen utanför Ljungby Arena och det märktes att 53-åringen trivs med att vara tillbaka som tränare och i sin nya hemstad.

-Det känns jättebra. Det är en härlig grupp att jobba med och det finns ett hockeyintresse i stan.

Vimmerby är ett av lagen i Hockeyettan som tippas gå långt kommande säsong. Men tränare Hällegard vill ta saker i rätt ordning när ordet målsättning kommer på tal.

-Vi vill ju vara med och kriga ända in i slutet av säsongen, men först och främst handlar det om att hamna bland de fem första. Det är första målet, men vi jobbar varje dag för att bli bättre och vi har en härlig grupp med unga spelare som är beredda att jobba stenhårt och det finns potential i laget.

 

Hoppas på mycket speltid

Säsongen 2012/2013 vräkte Markus Modigs in hela 40 poäng för Vimmerby i Hockeyettan under sitt första år som senior. Efter utflykter till Kallinge/Ronneby och Almtuna är han nu tillbaka i moderklubben efter ett trassligt år med skador och minskad poängproduktion. 24-åringen medger att tanken med att vända hem är att han ska få fart på karriären igen.

-Lite så är väl tanken och jag hoppas på att få mycket speltid i år och utvecklas i rätt takt. Ta det lugnt och känna mig bekväm med hockeylivet igen, berättar han

Blir det 40 poäng från din klubba i år?

-Jag har inte satt upp några resultatmål i år utan jag fokuserar på att hitta rätt känsla och spela bra hockey för att hjälpa laget till vinster. Det är mitt mål.

Markus Modigs har haft lite skadebekymmer på försäsongen, men räknar med att vara i gott slag lagom till premiären hemma mot Kallinge/Ronneby 18 september. Han tycker också att det är ett talangfullt och ambitiöst lag han kommer tillbaka till.

-Jag tycker vi har spelat mycket bra hockey på försäsongen. Givetvis finns det saker att förbättra fortfarande, men jag tycker det ser spännande ut faktiskt.

 

Trots Markus historik av poängleverans sätter tränare Hällegard prestationen före poängen.

-Jag förväntar mig inte överhuvudtaget att vissa spelare ska ösa in poäng. Sen är jag ju jävligt glad om de gör det, men det är prestationen som är nummer ett. Gör man en bra prestation så brukar poängen komma. Så vi jobbar med det istället för att prata poäng.

På papperet heter Vimmerbys största stjärnvärvning Victor Crus Rydberg. Talangen som draftades 2013 i femte rundan av New York Islanders har inte riktigt fått karriären att lossna. Nu är tanken att han ska få fart i Vimmerby, men tränare Hällegard är snabb med att tona ner förväntningarna från omgivningen.

-Han kommer betyda lika mycket som alla andra i laget. Han är också en ung spelare som var tidig i sin utveckling och spåddes en lysande karriär, men fått lite stopp i den. Han har en hög ambitionsnivå, jobbar väldigt hårt och har en bra blick för spelet. Han är lite i samma situation som Markus (Modigs). Behöver få lite lugn och ro, inte ha alla förväntningar på sig, fokusera på sig själva och ha en lång period med träning så tror jag att Victor och Markus kan bli riktigt bra.