Målskyttet har lossnat – och snart ryker gallret

Mariestad-forwarden Linus Pellfolk har hittat tillbaka till fjolårets målform.
– Vi har många bra spelare och jag vill gärna vara en av dem, säger skarprättaren.

Ifjol drog Linus Pellfolk på sig Arbogas tröja och öppnade säsongen med att göra mål på i stort sett allt, innan han svalnade och tillslut stannade på 14 mål totalt under säsongen.

Inför den här hösten värvades den unge stockholmaren till Mariestad för att göra skillnad i offensiven, men på försäsongen har det sett aningen trögt ut. Men den gångna helgen lossnade det för 21-åringen. I fredagens bortamöte med Grästorp (en match som Mariestad komfortabelt vann med 4-1) var han banans bäste spelare och skö

t två av sitt lags mål. Något han sedan dessutom följde upp med ett hattrick i söndagens 7-2-kross av Enköping.

– Jag har inte riktigt fått igång det förrän nu, nu känns det bra igen i spelet runt hela banan, det är en viktig känsla, säger han.

Hur kändes det innan då?
– Det är en del att komma in i, det var ett nytt lag förra året och ett nytt lag i år så det är lite annorlunda, vi har högre förväntningar det här året än vad vi hade i Arboga förra året. Det är lite annorlunda att komma in i en sådan kultur så det är en liten inkörssträcka. Det är bättre förutsättningar här, det är mer seriositet.

Känner du att du ska vara målskytten i laget?
– En utav målskyttarna, vi har många bra spelare och jag vill gärna vara en av dem, det är ju det jag är tänkt som.

 

Har gjort käkoperation
Efter fem mål på de två senaste matcherna får man allt säga att Pellfolk börjat leverera, men en viktig fråga återstår. Den uppmärksamme har noterat att den rappe forwarden spelar med galler.

Varför?
– Jag opererades i våras och har tandställning så det är därför. Det är en käkoperation som jag haft på g ganska länge, jag hade ju galler hela förra året också. Det kommer åka av om någon månad, så det är temporärt.

Då blir det skönt att det åker av längre fram under serien då…
– Nu har jag kört med det i ett och ett halvt år, så jag har vant mig vid det. Det kommer bli annorlunda utan, men det ska bli skönt.