Hänt i veckan: Norra #2

Den åttonde omgången av HockeyEttan Norra spelades i helgen och den bjöd bland annat på ett målsnålt toppmöte samt en riktig storskräll. Resultat som gör att tabellen spetsas till och kampen om de fem första platserna som ger spel i AllEttan hårdnar.

Tabellettan Asplöven kom till spel med sju raka vinster när tabelltrean Piteå kom på besök. Piteå tog ledningen i den första perioden efter mål av Magnus Isaksson och det skulle visa sig bli matchens enda mål. Joel Wännström höll nollan för Piteå i en tät, jämn och smågrinig toppmatch. Asplöven var efteråt missnöjda med sin insats. -Ingen bra insats från vår sida, vi är för omständiga och saknar kylan, säger Asplövens tränare Urban Lahti till lagets hemsida.

Omgångens storskräll stod Brunflo för då man vann med 4-2 hemma mot Sundsvall. Efter en avvaktande första period där Sundsvall hade det mesta av spelet så släppte Brunflos respekt för motståndet allt mer matchen pågick. Efter Andreas Lundkvists 1-0 höjdes självförtroendet med det dubbla och man gör två mål till i den andra perioden. Sundsvall kommer tillbaka målmässigt i den tredje perioden men Brunflos seger är aldrig på allvar hotad utan Brunflo tar tre välförtjänta poäng eft

er en bra genomförd match. Båda lagen hade varsin ny tryout spelare som båda spelade med Timrå J20 förra säsongen. I Brunflo backen Tim Frölander och i Sundsvall anfallaren Andreas Modin som gjorde ett av Sundsvalls två mål.

Östersund fortsätter vara starka på hemmaplan då man i lördags besegrade Sollefteå med 5-1. Östersund var det bättre laget men Sollefteå brände en straff vid ställningen 1-0. Henric Andersen tvåmålsskytt för Östersund. Sollefteås Simon Uppman blev den första moståndarspelare som gjorde mål på Östersund i deras hemmaborg i denna säsongs seriespel.

Örnsköldsvik tog sin tredje raka seger när man vann med säkra 6-2 mot Teg på fredagskvällen. Tre mål redan efter tretton minuters spel för hemmalaget satte ton för tillställningen där Oskar Söderberg och Johan Nilsson gjorde två mål vardera för Örnsköldsvik.

Kiruna hade inga problem med nästjumbon SK Lejon då man i Skellefteå vann med 6-2. I Kiruna fortsätter Marcus Fornell ösa in poäng. Tre nya poäng mot SK Lejon och han toppar poängligan med 14 poäng på sju spelade matcher.

Vännäs och Kalix hade en tuff och mållös batalj och det hela gick till straffläggning där Vännäs Tom Renström blev den enda som satte sin straff. De båda lagens målvakter William Eriksson i Vännäs och Christoffer Rifalk i Kalix stod för en stark insats då det trots det mållösa resultatet skapades en hel del chanser. – Det var en helt jämn match där båda lagen turas om att ha ett något spelövertag. Vi följer vår plan vi hade inför matchen och visar upp ett bra försvarsspel matchen igenom, säger Vännäs tränare Eje Nyman efter matchen till sitt lags hemsida.

Noterbart att det i denna omgång utdelades fyra matchstraff. Mikael Lockner, Lejon, Johan Andersson, Vännäs samt Andrew Peterson i Sollefteå och Per Tagesson i Östersund som hade en privat uppgörelse.

Nästa vecka spelas det hela tre omgångar. Många intressanta och ovissa matcher som kan ge omkastningar i tabellen. På onsdag ser vi fram emot lite extra matcherna Kiruna-Asplöven och Sundsvall-Östersund. Kommer Asplöven och Sundsvall studsa tillbaka omgående efter helgens förluster eller kommer de två storfavoriterna också bli indragna i den tuffa kampen om AllEttan platserna. Östersund har en tuff vecka framför sig med matcher mot Sundsvall, Kiruna och Piteå. Matchen mot Piteå spelas Måndag 24 Oktober och är veckans match i HockeyEttans nya TV-satsning. Missa inte den!