Hänt i veckan: Östra #2

Väsby bryter kontrakt med forward

Tidigt under veckan meddelade Väsby att de bryter kontraktet med 22-årige forwarden Adam Bergendahl.

– Vi har idag valt att gå skilda vägar med Adam Bergendahl. Detta beslut grundas på disciplinära skäl och vi såg ingen annan lösning än att gå denna väg. Vi vill tacka Adam för sina fina insatser i Väsbytröjan och självfallet önskar vi honom all lycka i framtiden, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström till lagets hemsida.

 

Backen lämnar för att få mer speltid

Nacka meddelade att backen Daniel Berggren lämnar klubben. Anledningen är att 20-åringen behöver mer speltid för att kunna utvecklas skriver Nacka på sin hemsida. Den här säsongen har det blivit en a-lagsmatch för Berggren. Vilken den nya klubbadressen blir är ännu inte klart.

 

Säsongens första trepoängare

Vallentuna inkasserade under onsdagen sin femte raka förlust när de förlorade borta mot Väsby med 2-0.

– Vi gör det vi ska och tar tre poäng. Vallentuna är aldrig en lätt uppgift och det är tack vare att alla tävlar om allt matchen igenom som vi förtjänar poängen, sa Väsbys tränare Markus Odén till lagets hemsida efter matchen.

Några dagar senare såg dock Vallentuna till att bärga säsongens första trepoängare. Det skedde i mötet med Tumba och Vallentuna vann klart med 6-1. Bland annat så fick de göra tre mål i powerplay vilket är en spelform som de annars haft problem med tidigare under säsongen. Segern innebär att Vallentuna hoppar upp till en nionde plats i tabellen.

 

Överkörning i klassiska derbyt

Hammarby och Huddinge är två lag som stött på varandra många gånger under årens lopp. När det i onsdags var dags igen var det inget snack om vilket lag som var starkast. Huddinge som inlett serien suveränt och endast förlorat mot Visby/Roma gjorde inget undantag för Hammarby och blåste över dem med hela 9-1. Matchen avgjordes i den andra perioden där Huddinge gjorde fyra mål och gick ifrån till en 6-1-ledning. Noterbart är att hela Hockeyettans poängkung, Victor Andersson svarade för 2+3 i matchen.

     Senare i veckan vann Huddinge även mot Nacka och den segern innebar att man tog över serieledningen. För Hammarbys del lyckades de revansch på sig själva genom att slå överraskningslaget Sollentuna med 4-2.

 

Säsongens första förlust och förlorad serieledning

Visby/Roma hade inför föregående vecka inlett serien på bästa möjliga sätt och slagit allt motstånd, vilket gett sex raka segrar. Men under veckan kom det att ändras när de först tappade poäng hemma mot Wings. Trots att Visby/Roma tryckte tillbaka Wings i stort sett under hela matchen och vann skotten med hela 43-16, lyckades de inte avgöra under ordinarie tid. Wings-spelarna kämpade till sig en förlängning, dock blev den inte långvarig när hemmalaget till sist ändå lyckades avgöra och hålla segersviten intakt.

– Wings sliter på och gör det bra. Det märktes att de var taggade på att slå oss, säger matchvinnaren Mikael Adamsson till helagotland.se.

Men segersviten kom att brytas senare under veckan när gotlänningarna åkte till Hudiksvall. Visby/Roma hade visserligen ledningen med 2-1, men Hudiksvall kämpade sig tillbaka och vann med 3-2. Hudiksvall hade tidigare under veckan besegrat Nacka och det innebär att Hudiksvall nu är det lag som har längst segerstreak i serien. De har efter sina två inledande förluster plockat full pott i de sex efterföljande matcherna.

 

Fortsatt tungt för nykomlingarna

Nacka, Tumba och Valbo har det fortsatt tufft i Hockeyettan. Efter att alla tre lagen förlorat båda sina matcher den här veckan är det nu de tre lagen som ligger på de tre sista platserna i tabellen.

– Vi ger bort två mål och tyvärr är vi sedan inte tillräckligt effektiva när vi får våra lägen, kommenterar Valbos tränare Magnus Eriksson på lagets hemsida efter 1-4-förlusten mot Sollentuna.

 

Börjar hitta formen

Haninge Anchors verkar vara på väg att hitta formen ordentligt. Efter att ha inlett serien med väldigt varierade resultat har de nu plockat tre raka segrar. Nummer två och tre kom under föregående vecka och det var Tumba och Valbo som slogs tillbaka med 2-1, respektive 5-3. Vinsterna innebär att Haninge i nuläget innehar den sista direktplatsen till Allettan, dessutom har de minst en match mindre spelad än övriga lag i serien.


//Billy Hammer