Hänt i veckan: Västra #2

Det mesta av det bästa från veckan som gick i Hockeyettan Västra.

Den gångna veckan bjöd två omgångar med följande resultat:

Borlänge HF – Enköpings SK HK 6 – 1
Kumla HC Black Bulls – Mariestad BoIS HC 2 – 1
IFK Arboga IK – Skövde IK 3 – 2
Åker/Strängnäs HC – Lindlövens IF 4 – 5
Forshaga IF – Surahammars IF 4 – 0
Köping HC – Grästorps IK 4 – 2

Mariestad BoIS HC – Borlänge HF 2 – 5
Skövde IK – Kumla HC Black Bulls 2 – 1
Enköpings SK HK – Köping HC 4 – 1
Grästorps IK – Forshaga IF 4 – 1
Surahammars IF – Åker/Strängnäs HC 3 – 0
Lindlövens IF – IFK Arboga IK 4 – 1

I övrigt, varsågoda här har ni:

Veckans…

…hattrick-skytt: Vid ställningen 2-2 i toppmötet med Mariestad klev Borlänges Marcus Andersson in i handlingen. Han hängde 2-3, 2-4 och avslutade i med 2-5 i tom kasse för att fullborda sitt hattrick när han med sitt målskytte sänkte toppkonkurrenten.

…publikmatch: Sponsorerna bjöd på inträdet och 1554 personer kom till Billingehov i Skövde för att se hemmalaget vinna med 2-1 i en tät och jämn men föga underhållande match som hemmalagets Alexander Henriksson avgjorde med ett drömmål.

…äntligen: Åker/Strängnäs och Surahammar var fram till söndagens omgång i Hockeyettan de enda två lagen i hela ettan-landet som inte lyckats bärga en enda poäng. På söndagen möttes de och det var hemmalaget Surahammar som fick ropa äntligen och inkassera säsongens första poäng efter säkra 3-0. Åker/Strängnäs är nu enda lag som inte tagit en enda poäng.

…nollor: Jonas Westerlund i Forshaga spikade igen helt och hållet när hans lag besegrade seriejumbon Surahammar med 4-0 i onsdags. Men Sura-keepern Emil Rasmussen ville å sin sida inte vara sämre och höll en efterlängtad nolla när laget under söndagen 3-0-besegrade Åker/Strängnäs och tog säsongens första poäng.

…tvärstopp: Mariestad inledde säsongen med sex raka segrar, men när laget den gångna veckan stötte på sitt svåraste motstånd hittills i form av toppkollegorna Kumla och Borlänge tog det tvärstopp. Efter 1-2 borta mot Kumla och 2-5 hemma mot Borlänge tvingas skaraborgarna summera en vecka där de kammat noll.

…rivstart: I slutändan blev det en ganska jämn match när Lindlöven bortabesegrade Åker/Strängnäs med 5-4 i onsdags, men gästerna trampade gasen i botten redan från start och hade ledningen med 3-0 redan efter 3.29 i den första perioden. Det är definitivt vad man kan kalla en riktig rivstart.

…segersviter: Borlänge fortsätter att vara omutliga och inkasserade två nya solklara segrar (6-1 mot Enköping och 5-2 borta mot Mariestad) i veckan som gick. Det innebär att man nu ståtar med sju raka segrar. Lindlöven har sakteliga också börjat bygga sig en svit och vann under söndagen sin tredje match i följd när Arboga besegrades med 4-1 hemma i Lindehov.

…besegrade: Apropå Arboga, när laget föll mot Lindlöven innebar det första gången den här säsongen som laget inte fick med sig poäng från en match. Den fina sviten stannade alltså vid sju matcher.

…förstärkning: I veckan blev det klart att Surahammar lånar anfallaren Jakob Forslund av Kristianstad. 20-åringen debuterade i förlustmatchen borta mot Forshaga och assisterade till matchens första mål i hemmasegern mot Åker/Strängnäs. Han ska stanna i Surahammar åtminstone sex matcher.

//Mikael Mjörnberg