Resan från spelare till domare

Hur kom jag in på att bli domare? Jag fick som sagt (tyvärr) lägga klubban på hyllan efter skador, och tyvärr var det hjärnskakningar som gjorde att jag blev tvungen att sluta. Jag skriver tyvärr inom parantes för just vid den tidpunkten hade jag höga ambitioner som spelare och kände att min utvecklingskurva pekade uppåt, och kanske, kanske hade jag kunna nosat på landslaget någon gång i framtiden, men det är en sak jag aldrig kommer få reda på, MEN jag hade provat på att döma lite under tiden jag var spelare för att få en extra slant i fickan då jag endast jobbade halvtid och sen tycker jag att hockey är väldigt roligt.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så var jag även tränare för LHC Dam U samtidigt som jag var spelare och det var en roll jag gillade väldigt mycket och det gick väldigt bra för laget. När jag fick beskedet om att jag inte kunde fortsätta spela ville jag heller inte ta upp någon tr�

�narroll för det skulle kännas som att det skulle vara för nära spelandet på något vis och det var på isen jag ville vara. Jag kom senare att få åka iväg på en camp med några andra domare och där tändes intresset. Det är väldigt få damdomare i dagsläget men vi blir fler, och vi var tre stycken på campen samt en coach som själv varit aktiv domare. Där pratade dom om vad dom hade fått vara med om och att få åka utomlands att döma. Det där med utomlands etsade fast sig hos mig och jag tänkte, att det skulle jag med vilja göra ! Där började en resa jag sent kommer att glömma !

Jag hade då ingen aning om att man kan göra en karriär som domare, visste du?

Såhär har min resa sett ut nationellt:

2010/2011 – Distriktsdomare, Östergötland

2011/2012 – Distriktsdomare herrar div 3, Östergötland

2012/2013 – Regionsdomare herrar div 2, Region Syd

2013/2014 – Regionsdomare herrar div 2, Region Syd

2014/2015 – Förbundsdomare Hockeyettan

2015/2016 – Förbundsdomare Hockeyettan

2016/2017 – Förbundsdomare Hockeyettan

 

Även om att jag nu i början av min karriär hade fått reda på att man kan få åka utomlands och döma, förstod jag fortfarande inte var dömningen kunde ta mig, till vilka platser jag skulle komma att få se och uppleva, vilka vänner jag skulle komma att få i Sverige och världen, och att det skulle komma att bli en livsstil.

Ni förstår att hockeyn är en stor del av mitt liv och alltid varit, idrott över huvud taget. Jag jobbar till vardags som ekonom och håller just nu på att utbilda mig till PT/fystränare för att i framtiden på något sätt kunna arbeta med det jag brinner för träning, idrott och hälsa. Även min man är aktiv domare och har ett förflutet som hockeyspelare.

 

// Veronica Johansson