Säsongen troligtvis över för stjärnan

Det pratades om fram till jul, men nu verkar det som att HC Dalens lagkapten David ”Tuppen” Fredriksson missar resten av säsongen på grund av sin knäskada. Det meddelar klubben på sin hemsida.

-Vi gjorde en utredning av hans knä eftersom han har haft återkommande smärta och svullnader. Magnetkameraundersökningen visade att han hade en broskskada, säger läkaren Lars-Göran Hassel till hemsidan. Hassel har varit involverad i hela processen runt David Fredrikssons skada.

Beslut om operation fattades och nu när ingreppet är klart står det klart att säsongen troligtvis är över för HC Dalens lagkapten.

-Vid såna här ingrepp tar det väldigt lång tid att läka, säger läkaren och pratar om en rehabtid på fyra till sex månader för HC Dalens lagkapten.

 

David Fredriksson, med 195 SHL- och slutspelsmatcher i ryggsäcken, har endast spelat en match under säsongen. Detta var i hemmapremiären mot Tranås där han gjorde ett mål och en målgivande passning. Han har gjort två säsonger för HC Dalen i Hockeyettan och har producerat 61 poäng på 59 matcher. Ett tungt avbräck för laget som för tillfället ligger sexa i södra Hockeyettan.

Hur det blir nästa säsong står skrivet i stjärnorna för David Fredriksson vars kontrakt går ut i vår.

-Det jag känner spontant är att: ”Fan heller att jag ska lägga av med en skada”, jag hade helt andra bilder i mitt huvud inför säsongen. Känns ju fel att säga detta när jag går skadad, men kroppsmässigt känner jag mig faktiskt i bästa form, berättar han för HC Dalens hemsida.

-Jag har barn och en sambo som tar mycket ansvar hemma och vi tar en säsong i taget.

31-åringen känner att han har mer att ge på isen.

-Jag känner  att jag har mer att ge och har motivation för att kunna vara med och bidra till laget. Det känns tungt och bittert såklart, berättar han samtidigt som han ser positivt på sitt lags chanser i fortsättningen av säsongen.

-Jag tror jättemycket på det här laget och vi har bred kompetens i truppen.

 

-Jag hade en förhoppning om att säsongen inte skulle vara över, berättar David ”Tuppen” Fredriksson för hockeyettan.se och fortsätter.

-Läkarna har ju sagt att det är lång rehabtid, men det var först igår när jag gjorde mitt första rehabpass efter operationen som jag fick det verkligen bekräftat för mig själv av min rehabtränare.