Blogg: Man blir bara enormt glad

Det är få saker i livet som gör mig så glad som när unga idrottsutövare kommer upp till ”the big league” och gör skillnad.

Igår (lördag) tog Tranås emot Vimmerby hemma i Stiga Arena i en fartfylld, spännande och svängig historia som gick till straffläggning. Väl där var det lika på ett när även straffarna gick till förlängning. Tranås tränare Charles Franzén valde då att slänga in 17-årige Edvin Karlsson som gjorde sin andra seniormatch, men som omnämns med respekt i Tranåskretsar som en kille att ”hålla extra koll på”.

Det började inte bra för Karlsson, som tappade pucken på sin väg fram mot Viktor Kokman i Vimmerbys mål. Men han redde upp situationen och kunde kyligt lägga in den bakom Vimmerbykeepern och därmed spela hem två enormt viktiga poäng till Tranås i kampen om Allettan. Lyckodrag av tränaren Charles Franzén alltså och Karlsson jublade över sitt första seniormål som att han skulle kunna ta Tranås cirka 18000 invånare i sin famn.

 

Kolla gärna på Karlssons kyliga straffavgörande här

 

***

På tal om juniorer.

Hela 61 juniorer runt om i Hockeyettan har noterats i poängprotokollen hittills under säsongen. Riktigt kul måste jag säga och 16 av dessa har dessutom snittat en halv poäng, eller mer, per match. I topp i juniorernas poängbörs hittar vi Trojas förstecenter Alfred Andersson.

 

Bland målvakter hittar vi åtta stycken juniorer som fått speltid. Bäst bland dessa är Oliver Mårslätt i Sundsvall som höll nollan den enda matchen han hittills spelat. Alexander Johansson i Nybro är den som stått flest matcher av juniorermålvakterna i ligan, fem stycken.

 

Det var lite kort om alla härliga juniorer som färgar vår liga. Det lär komma mer om detta vad det lider.

 

//Henrik Skoglund