Hänt i veckan: Östra #3

Skicklig back återvänder till moderklubben

Under veckan meddelade Huddinge på sin hemsida att de gjort klart med backen Erik Rosén. 29-åringen har flera starka säsonger bakom sig i Hockeyettan där han de tre senaste säsongerna representerat Skövde. Men nu har Rosén flyttat tillbaka till Stockholm och då passade det att återvända till moderklubben. På hemsidan skriver också Huddinge att det lär dröja ett tag innan Rosén kommer synas på isen i Huddingetröjan på grund av att han ligger efter träningsmässigt eftersom han fortfarande rehabar en opererad höft.

 

Forward värvas efter flera skador

Nyligen har Visby/Roma fått anfallarna Tim Athley och Jonathan Johansson på skadelistan och under veckan har laget därför gjort klart med forwarden Matthias Sundberg. Sundberg svarade för tretton poäng på 33 matcher i Vimmerby ifjol. Sedan tidigare har han även erfarenhet av spel med Huddinge och Sundsvall i Hockeyettan och med Djurgården i Hockeyallsvenskan.

 

Back lägger skridskorna på hyllan

Väsby meddelade på sin hemsida att backen Oskar Lindstedt har valt att avsluta sin ishockeykarriär. Anledningen är att han vill kunna satsa fullt ut på sin civila karriär. Så här säger han själv till klubbens hemsida:

Jag har enligt överenskommelse med mig själv, att efter 18 års trogen plikt och karriär sätta punkt för denna älskade sport. Sista destination blev Väsby Hockey och innan det vart det spel i AIK, DIF, Tranås och Visby/Roma. Med mängder av goda minnen i bagaget, men framförallt en mängd fantastiska polare, så signar vi nu ut för den civila karriären.

 

Topplagen bara vinner och vinner

Tabellen i Hockeyettan östra börjar allt tydligare bli indelad i tre skikt. I det översta finner vi Huddinge, Visby/Roma och Hudiksvall. Knappast någon jätteöverraskning att de lagen skulle vara de som gör upp om seriesegern. Hur som helst är det fortsatt Huddinge som håller i det längsta strået av de tre lagen efter att ha avfärdad Haninge med 2-1 och Valbo med 4-2.

Näst på tur hittar vi Visby/Roma som tog sina segrar mot Väsby och Vallentuna. Trots det var lagets tränare allt annat än nöjd efter 3-1 mot Väsby.

– Vi är usla. Vi spelar helt utan struktur och byter som om vi vore ett knattelag, säger Mike Beharrell, coach i Visby Roma, till helagotland.se.

– Och våra backar. Hade det här varit i Nordamerika hade alla suttit på en buss långt bort där man inte vill vara. Jag är riktigt besviken över hur vi spelar i andra och tredje perioden, fortsätter han.

Sedan har vi också Hudiksvall som nu förlängt segersviten till åtta raka. Den här gången var det Valbo och Hammarby som segertåget rullade över. I matchen mot Hammarby testades Hudiksvall i alla fall och fick verkligen ta i för att kamma hem de tre poängen.

– Vi var väl aldrig nära att förlora, men vi fick verkligen kämpa oss igenom matchen. Vi bröt ner dom i sista perioden när vi ökade trycket framåt och deras spelare började bli trötta, säger lagets tränare Lars Lövblom.

 

Mittenlagen blandar och ger

I tabellen börjar det också bli mer och mer klart att det är Sollentuna, Väsby, Haninge och Hammarby som kommer att göra upp om de två sista platserna till Allettan. Och som det ser ut nu är det väldigt svårt att gissa hur det ska sluta. Alla dessa lag vann nämligen en match och förlorade en match under den gångna veckan. Därför kommer det med stor sannolikhet avgöras i de inbördes mötena mellan de här lagen. Den här veckan möttes Sollentuna och Haninge och den bataljen slutade med bortaseger efter förlängning. Haninge har också en match mindre spelad än Sollentuna och Väsby vilket gör att de har chans att passera dem och ta en plats i Allettan.

 

Bottenlagen har det tufft med poängskörden

I serien finns det fem lag som hamnat efter poängmässigt och de kommer förmodligen att få göra upp om vilka som ska få slippa att kvala nedåt. Och de lagen som vi hittar där är: Vallentuna, Wings, Nacka, Tumba och Valbo. Den här veckan förlorade de alla sina matcher mot lagen högre upp i tabellen. Så även här kommer det att bli avgörande i de inbördes matcherna. Under veckan som gick spelades två såna fighter. Först bjöd Nacka och Vallentuna på en målsnål tillställning där Vallentuna gjorde matchens enda mål. Nacka var också inblandade i den andra matchen bland bottenlagen och då blev det roligare för dem eftersom de lyckades bortaslå Wings med 4-2.

 

//Billy Hammer