Hänt i veckan: Västra #3

Det har återigen blivit dags att summera det mest minnesvärda från den gångna veckan i Hockeyettan Västra.

Med några få undantag bjöd den gångna veckan på ganska målsnåla matcher i Hockeyettan Västra. Följande blev resultaten:

Borlänge HF – Kumla HC Black Bulls 1 – 2
Grästorps IK – Lindlövens IF 3 – 2
Enköpings SK HK – Surahammars IF 2 – 1
Åker/Strängnäs HC – Mariestad BoIS HC 1 – 3
Forshaga IF – Skövde IK 2 – 3
IFK Arboga IK – Köping HC 8 – 3

Borlänge HF – Skövde IK 6 – 2
Kumla HC Black Bulls – IFK Arboga IK 4 – 3
Surahammars IF – Lindlövens IF 1 – 3
Åker/Strängnäs HC – Grästorps IK 2 – 3
Forshaga IF – Enköpings SK HK 2 – 1
Köping HC – Mariestad BoIS HC 1 – 0

I övrigt, det mesta av det bästa:

Veckans…

…hattrick-skyttar: Två spelare svarade för varsitt hattrick den gångna veckan. Arbogas Charlie Hellström hittade nätet tre gånger när hans lag storbesegrade Köping med 8-3 och på söndagen ville Borlänges Marcus Andersson inte vara sämre och satte även han tre puckar när hans gäng segrade mot Skövde med 6-2.

…straffskytt: När vi ändå talar om Marcus Andersson i Borlänge. Han svarade för ett oerhört tjusigt straffmål i Skövde-matchen när han i sakta mak banade sig väg fram mot målvakt

en och sedan skickade upp en projektil till slagskott i målvaktens vänstra kryss. Ett oerhört tjusigt mål som då betydde 4-1 till Borlänge.

…publikmatch: 738 personer kom till TBO Ågården Arena för att bevittna derbymötet mellan Arboga och Köping på fredagskvällen. Det var den gångna veckans bästa publiksiffra i västserien.

…nolla: Köping-keepern Christoffer Hanning hade en otacksam uppgift när han en bit in i tredje perioden fick hoppa in i fredagens derbymöte med Arboga (förlust 3-8) och lämnade isen med tre insläppta mål och 81.25% i räddningsprocent. Men på söndagen tog han gruvlig revansch. 21-åringen motade 28 skott och höll säsongens första nolla när Köping hemmabesegrade storlaget Mariestad med knappa 1-0.

…juniorsuccé: Den 17-årige Örebro-junioren Isak Mantler fick hoppa in i Lindlöven-målet redan i sista perioden av onsdagens förlustmatch borta mot Grästorp, men stod sin första hela seniormatch under söndagen och gjorde det med bravur. Ynglingen släppte bara en puck förbi sig (i matchens slutskede dessutom) när hans lag bortabesegrade Surahammar med 3-1.

…äntligen: I den tionde omgången lyckades Åker/Strängnäs äntligen spräcka den försmädliga nollan i poängkolumnen. Det blev förvisso förlust efter sudden death hemma mot Grästorp med 2-3, men att laget tillslut lyckades bärga en poäng ger garanterat råg i ryggen att ta med sig inför fortsättningen av serien.

…äntligen 2: Carl-Johan Svensson och Carl Holmberg värvades till Grästorp inför den här säsongen för att vara två av de ledande spelarna. I bortasegern mot Åker/Strängnäs lyckades de både äntligen hitta nätet den här säsongen. Svensson rent av två gånger. Det dröjde tio omgångar, men nu kanske det släpper ordentligt?

…comeback: Som en blixt från klar himmel var han plötsligt tillbaka på Hockeyettan-isen. Den rutinerade försvararen Henrik Tång, som gjort framträdande insatser i Vita Hästen, Vimmerby och Skövde, lade av med hockeyn efter säsongen 14/15 men gjorde i den gångna veckan comeback. Den här gången med Forshagas logotyp på bröstet. Forshaga som dessutom plockade in forwarden Benjamin Trust från seriekonkurrenten Köping.

…himmel och helvete: Först drabbades Skövde av ett dråpslag när lagets tilltänkte förstekeeper Andreas Ollikainen tvingades hoppa av sitt uppdrag på grund av privata skäl. Ett riktigt tungt tapp för skaraborgarna. Men redan dagen därpå kunde man jubla över en riktigt tung förstärkning när rutinerade centern Thomas Wallgren valde att skriva på för klubben.

…segersvit: Alla befintliga sviter av längre karaktär i västserien bröts i onsdagsomgången, men en ny har påbörjats. När Grästorp sudden-besegrade Åker/Strängnäs med 3-2 under söndagen var det lagets tredje raka viktoria och med det är man för tillfället bäst i västserien.

 

//Mikael Mjörnberg