Poängkungen långt ifrån nöjd

För ungefär ett år sedan studsade inte många puckar rätt. Trots många försök så fick han bara inte in pucken i mål. Men till sist, efter väldigt hårt jobb, släppte det och målen började trilla in. Den här säsongen har haft motsatt start och nu har pucken gått Victor Anderssons väg. Han har nämligen gjorde flest poäng av alla hockeyettanspelare.

10 mål och 10 assist är Victor Anderssons facit när det gäller poängproduktionen den här säsongen. För Huddinge som han representerar har det inte gått mycket sämre. De har tagit tio vinster på elva matcher och har 59-19 i målskillnad. Med andra ord har de tagit stora steg mot att spela i Allettan även nästa säsong.

– Det har känts bra och vi ligger ju etta, men samtidigt har vi inte kommit upp i nivå i alla matcher, även om vi lyckats ta tre poäng ändå. Vi har ett bra lag med mycket individuell kvalitet som har avgjort många matcher för oss och det räcker i den här serien, men sen måste vi spela bättre som lag, säger Victor Andersson.

Och en av de som just lyckats stå för den individuella kvaliteten är ju Victor Andersson. Förra säsongen hade han det motigt till en början, framförallt med målskyttet. Vid den här tidpunkten hade han endast två mål i protokollet. I år har det varit omvända världen och Andersson har gjort flest poäng av alla spelare i Hockeyettan.

– Jag har bytt vinkel, skrattar han. Nej, men det har nog inte så mycket med det att göra. Jag pratade med folk och kände själv att jag behövde skjuta mer så det har jag tänkt på. Sen hade jag flyt de första sju matcherna och det studsade min väg.

Men de tre efterföljande matcherna har det inte gått lika bra, även om laget har vunnit så har inte spelet stämt och Victor Andersson har stått för en assist under den här perioden. Men överlag har Huddinge och Andersson fått en bra start på säsongen, även om han inte är nöjd.

– Det är mycket som kan bli bättre men framförallt så måste vi bli jämnare. Nu så vinner vi borta mot Hudiksvall med 5-2 och spelar jämnt hemma mot Valbo.

– Det är lite samma sak för mig. Jag måste hitta en jämnare nivå så att jag inte bara har toppar och sedan gäller det att inte få en sån svacka jag hade ifjol. Men det är bara att fortsätta driva mot mål så lossnar det till sist igen.

 

//Billy Hammer