Hänt i veckan: Östra #5

Gamle landslagsspelarens son ansluter

William Garpenlöv, son till förre landslagsspelaren Johan Garpenlöv, är klar för Huddinge. Förra säsongen gjorde han sin första seniorsäsong och spelade då i Kallinge-Ronneby, men nu ansluter han från Timrå. Under veckan har han hunnit debuterat i sin nya klubb och han har stått för ett mål och en assist på de tre matcherna.

”Det är en spelskicklig back som har sina styrkor i det offensiva spelet, började sin karriär som forward men skolades om till back för några säsonger sedan.” skriver Huddinge på sin hemsida.

 

Tvingas lägga av 18 år gammal

I början av september slog backen Andreas Klint huvudet i sargen och ådrog sig en fraktur i nacken och en hjärnskakning. Rehabiliteringen har därefter inte gått som han önskat och han väljer nu att lägga av med ishockeyn endast 18 år gammal, meddelar Huddinge på sin hemsida.

 

Målvakt missar resten av säsongen

Hammarbys målvakt Sebastian Andersson skadade sig på uppvärmningen inför matchen mot Nacka den 2 oktober. Han fastnade med skenan i en sidledsförflyttning och det slutade med att två ledband i fotleden gick av. Nu väntar Andersson på operation och han säger till Hammarbys hemsida att det vore optimistisk att tro att han är tillbaka innan säsongens slut vilket är en stor besvikelse.

– Jag vill tacka fansen för allt stöd. Både det på isen samt det jag fått på läktaren senaste månaden. Nu börjar mitt tuffa arbete att bli återställd och förbereda mig inför nästa säsong; då planerar jag att vara i bättre slag än någo

nsin.

 

Jämn batalj i Veckans match

Turen hade den här gången kommit till Hockeyettan östra att få stå för Veckans match. Väsby och Hammarby lockade 900 åskådare på plats och ännu fler hemifrån tv-sofforna. Matchen i sig var också väldigt viktig för båda lagen som slåss om att ta en plats till Allettan. Det syntes också på isen och matchen blev väldigt jämn och tuff, men till sist drog Hammarby det längsta strået och vann med 4-2.

– Om vi ska vara med och slåss om en topp fem placering måste vi tävla i 60 minuter varje match. Vi skapar väldigt mycket i perioder men vi blir något ojämna. Som spelare måste man hitta rätt desperation och vilja tävla i alla situationer. Tyvärr tävlar Hammarby mer än oss ikväll, därför får de med sig tre poäng, säger Väsby-tränaren Marcus Odén till lagets hemsida.

Väsby vann senare i veckan både mot Valbo och Haninge med 3-2 och är därför i allra högsta grad med i racet om platserna till Allettan. Hammarby däremot förlorade mot Visby/Roma, men tog sedan en seger mot Nacka, vilket innebär att de ligger på samma poäng som Väsby men Väsby har bättre målskillnad.

 

Befäster serieledningen efter seger i toppmötet

Huddinge har egentligen genom hela serien kört över det mesta i sin väg. Den enda plumpen kom mot Visby/Roma på bortais. Efter det har de hunnit med sju raka segrar innan det var dags för att ställas mot serietrean Hudiksvall. Hudiksvall har sett ut som ett av få lag som skulle kunna hota Huddinges segersvit. Det första mötet som var i premiäromgången vann Huddinge med 5-2 i Hudiksvall. Nu fick de dessutom spela hemma i Björkängshallen och då fick hemmapubliken återigen bevittna en seger, även om matchen var jämn och slutade 2-0.

– Vi är betydligt närmare nu än i premiären. Vi går ut och ger dem en kamp och arbetsinsatsen kan vi absolut inte klaga på. Men vi måste upp ett snäpp om vi ska vinna mot bra lag, sa Hudiksvalls tränare Lars Lövblom till klubbens hemsida.

Det var alltså Huddinges åttonde raka seger och senare i veckan hann de också med att plocka hem den nionde när de bortaslog Wings med 5-0. För Hudiksvalls del så kom de tillbaka på vinnarspåret snabbt igen när de slog Tumba på bortaplan med hela 7-0.

 

Jumbon pressade serietvåan

Valbo som endast mäktat med en seger i årets upplaga av Hockeyettan ställdes i veckan mot topplaget Visby/Roma. På förhand skulle nog de flesta tro att det betyder tre enkla poäng att plocka med sig hem till Gotland. Men Valbo visade att man ville göra match av det hela. Bland annat så vann hemmalaget skotten med 28-20 och hade dessutom ett par skott som tog i målramen. Till råga på allt hade de även oflyt med domslut när Valbo ville ha en offside-avblåsning på Visby/Romas 3-0-mål i början av den tredje perioden. Någon sådan avblåsning kom aldrig och sedan i matchens slutskede släpptes en spelare ut för tidigt ur utvisningsbåset.

– Surt att vi förlorade och vi hade kanske inte vunnit ändå, utan det här tjafset. Men jag är väldigt nöjd med vår prestation och särskilt bra vara Robin Löfman och målvakten Otto Bäcklin, säger Valbos tränare Magnus Eriksson till Gefle Dagblad.

 

//Billy Hammer