Hänt i veckan: Västra #5

Det är återigen dags att lista det mesta av det bästa från veckan som passerat i den västra Hockeyettan.

Följande resultat är vad vi kan summera efter den intensiva veckan.

Mariestad BoIS HC – Grästorps IK 4 – 1
Skövde IK – Surahammars IF 9 – 1
IFK Arboga IK – Åker/Strängnäs HC 8 – 2
Kumla HC Black Bulls – Forshaga IF 2 – 1
Borlänge HF – Köping HC 6 – 2
Enköpings SK HK – Lindlövens IF 2 – 1

Surahammars IF – IFK Arboga IK 2 – 4
Grästorps IK – Skövde IK 5 – 2
Forshaga IF – Borlänge HF 1 – 5
Åker/Strängnäs HC – Kumla HC 3 – 2
Lindlövens IF – Köping HC 4 – 0

I vanlig ordning plockar vi också fram överstrykningspennan och markerar följande extraordinära konstaterande från den vecka som förflutit.

Veckans…

…matchhjälte: När passar det bättre att kliva in i handlingarna än i ett derby som står och väger. Grästorp gav Skövde en usel uppladdning inför Veckans Match (derbyt mot Mariestad) genom att tillfoga storebror en svidande 5-2-förlust och det var Jesper Sellin som sänkte derbykombattanten. När matchen stod och vägde vid ställningen 2-2 i den tredje perioden klev han fram och sköt så väl 3-2 som 4-2 under lördagen. Det kan vi kalla läglig leverans och en riktig matchhjälte.

…samarbete: Alla ska dra sitt strå till stacken. Ju fler som hjälper till desto större är sannolikheten att man lyckas. Skövde-spelarna tog uppenbarligen klyschorna på orden i onsdagens omgång då man pardonlöst utklassade Surahammar med 9-1 och kunde ståta med nio olika målskyttar.

…publikmatch: 1048 personer bänkade sig i Katrinhallen för att se hemmalaget Mariestad besegra Grästorp med 4-1 i veckans Skaraborgsderby. Det var den klart mest lysande publiksiffran den här veckan.

…trepoängare: Det har tagit sin tid, men på söndagen kunde Åker/Strängnäs slutligen landa sin första trepoängare för den här säsongen. Det skedde hemma mot topplaget Kumla där laget vände ett 0-2-underläge till 3-2-seger och där Kevin Lillström-Stenroos blev segerskytt en dryg minut från slutsignalen.

…värvning: Lindlöven har haft det väldigt stökigt på målvaktssidan sedan den tilltänkte ettan Charlie Torstensson gick sönder tidigt i serien, men nu tycks man ha hittat en bra lösning. När Vita Hästen i Hockeyallsvenskan värvade rutinerade Pontus Sjögren blev Örebro-lånet Daniel Marmenlind överflödig. Nu sätter SHL-klubben istället 18-åringen som jagar en JVM-biljett i Lindlöven för en tid framöver. Något som klubben hoppas ska stabilisera målvaktssidan.

…nolla: Och vilken smakstart det blev för Daniel Marmenlind i sin nya klubb. Ynglingen sattes inte på några större prov när han debuterade i Lindlövens kasse på söndagseftermiddagen, men tog det han skulle och kunde stoltsera med en hållen nolla i sin första match med klubben då Köping lades på rygg med 4-0.

…sviter: När Borlänge besegrade Forshaga på bortaplan med 5-1 innebar det lagets femte raka seger och det är efter att Grästorp förlorat under veckan den just nu längsta levande sviten i Hockeyettan Västra. I skuggorna lurar dessutom Mariestad som vunnit sina tre senaste fighter och har chans på en ny triumf redan ikväll då man möter Skövde i veckans match.

//Mikael Mjörnberg