Hänt i veckan: Västra #6

Det mesta av det bästa från veckan som gick, Hockeyettan Västra hade mycket att bjuda på igen.

Den gångna veckan har bjudit på en omgång plus ett bonusderby, med följande resultat:

Mariestad BoIS HC – Skövde IK 3 – 2 GWS

Lindlövens IF – Mariestad BoIS HC 3 – 1
Skövde IK – Enköpings SK HK 1 – 0
IFK Arboga IK – Grästorps IK 2 – 3
Kumla HC Black Bulls – Surahammars IF 9 – 1
Borlänge HF – Åker/Strängnäs HC 11 – 0
Köping HC – Forshaga IF 4 – 1

Trots en vecka med lite färre matcher än vanligt finns mycket intressant att notera från de senaste sju dagarna…

Veckans…

…hemvävda: Mariestad vann Veckans Match hemma mot Skövde med 3-2 efter straffar, men det mest glädjande med det var varken resultatet eller kvaliteten på spelet. Nej, mest glädjande var naturligtvis att samtliga mål sköts av spelare som har de två Skaraborgsgängen som moderklubb. Oscar Olsson, Linus Engqvist, William Frödelius och Erik Dahné stod för målfabrikationen och betalade tillbaka till sina gäng. Det lönar sig att bygga hemvävt.

…värvningsbomber: Skicklige anfallaren Jimmy Hellström som låg trea i den interna poängligan valde hastigt och lustigt att lämna Köping för seriekonkurrenten Lindlöven. En stark värvning för Lindesbergsgänget för vilka Hellström debuterade i helgen. Hans plats i Köping fylldes snabbt av Johan Eek som hämtades från ytterligare en seriekonkurrent, nämligen Enköping. För att öka transfertempen ytterligare slog Borlänge under söndagsförmiddagen på stora trumman då klubben presenterade att man skrivit kontrakt med den vasse forwarden Jesper Persson. Närmast från spel med Modo i Hockeyallsvenskan.

…utskåpning: Bottenlaget Åker/Strängnäs hade en riktigt tung eftermiddag borta mot serieledande Borlänge. Hemmalaget kunde med hjälp av nio olika målskyttar skåpa ut sina gäster med sanslösa 11-0. Nyförvärvet Jesper Persson presenterade sig direkt med två fullträffar.

…teamwork: Kumla hade inga större problem att avfärda Surahammar hemma på söndagen. Bakom odiskutabla 9-1 dolde sig nio olika målskyttar för hemmalaget. Ett synnerligen viktigt besked för ett lag som tidigare haft lite svårt att verkligen producera framåt. Det är uppenbarligen teamwork som ska göra det.

…snabba ryck: Målvakten Daniel Marmenlind hann bli utlånad till Lindlöven och hålla nollan mot Köping innan det var dags att packa kappsäcken igen. Den unge keepern blev inte långvarig i Lindesberg utan är nu hastigt och lustigt istället klar får spel i Skövde. Även där på lån från Örebro.

…supernolla: Men det blev en superstart för Marmenlind även i Skaraborg då den unge keepern höll nollan direkt när Skövde besegrade Enköping med knappa 1-0. Det innebär att juniorlandslagsmannen den här säsongen på två matcher i Hockeyettan Västra har hållit två nollor för två olika lag. Minst sagt imponerande.

…nolla: Det var inte den svettigaste dagen på jobbet för Borlänge-keepern Marcus Hellgren, men han motade de nio skott han fick på sig och noterades för en hållen nolla när hans gäng demolerade bottengänget Åker/Strängnäs med 11-0.

…gratismatch: Lindlöven lockade hela 672 åskådare till Lindehov när klubben bjöd på inträdet och ställde till med familjedag under lördagen. Av bara farten vann hemmalaget också mötet med toppkonkurrenten Mariestad med 3-1.

…publikmatch: Det var packat i Katrinhallen när Veckans Match spelades måndag i förra veckan. 2011 personer klämde in sig i hallen för att se det engagerande derbyt mellan Bois och Skövde. En mycket fin publiksiffra.

 …svit: Borlänge fortsätter att imponera, utklassningen av Åker/Strängnäs var lagets sjätte raka seger och med det har man den klart längsta sviten i västserien för tillfället.

 

//Mikael Mjörnberg