Poängkungen byter klubb och tränaren hoppar av

Han har gjort över 300 poäng för klubben men nu byter den estniske landslagsmannen Alexei Sibirtsev Varberg mot serie- och Hallandskonkurrenten Halmstad. Detta rapporterar Hallandsposten.

 

Sibirtsev kom till Varberg, då i division 3, säsongen 2009/2010 och har sedan dess varit klubben trogen på resan upp genom seriesystemet. Men i och med Varbergs ekonomiska bekymmer, väljer Sibirtsev nu att lämna seriejumbon mitt under säsongen. I Halmstad är man självklart nöjda över att ha fått hela seriens poängkung till sitt omklädningsrum.

-En riktig sniper och målskytt som gör de där enkla målen som vi behöver. Han kanske inte syns så mycket i vissa matcher, men likväl står det två mål och en assist i matchprotokollet efteråt, säger Halmstads sportchef Niklas Söderström till Hallandsposten om estländaren som hittills gjort 18 poäng på 15 matcher och därmed leder poängligan för Hockeyettan Södra.

Enligt Hallandsposten ska även Alexander Ossipov vara nära Halmstad. Dock oklart om något är påskrivet där.

***

Det var inte bara  Sibirtsev och som under fredagen lämnade Varberg. En hel del andra spelare ryktas vara på väg bort från den skuldtyngda klubben (Luka Petelin klar för Tyringe) och även tränaren Danne Edman Söderlund meddelade under dagen att hans tid som tränare i klubben mu är förbi.

-Jag höll min sista träning igår och meddelade grabbarna efter träningen. Det har legat och grott sedan den extra årsstämman i torsdags, säger Edman Söderlund till Hallands Nyheter.

Den extra årstämman Edman Söderlund nämner beslutade att klubben måste spara ännu mera pengar och att resurserna ska tas från föreningens A-lag.

-Det kommer inte finnas ett lag. Eller, föreningen kommer säkert ha ett lag men inte med det spelarmaterial som behövs i Hockeyettan, fortsätter Danne Edman Söderlund.

 

Den förre tränaren nämner också i intervjun att hans avhopp har skett i samförstånd och förståelse med klubbens styrelse.

Det är oklart vem som tar över tränaruppdraget i Varberg.

 

//Henrik Skoglund