Hänt i veckan: Västra #7

Det är måndag, det är dags att summera det mesta av det bästa från de gångna veckan i Hockeyettan Västra.

Resultaten blev följande:

Surahammars IF – Borlänge HF 2 – 4
Grästorps IK – Kumla HC Black Bulls 3 – 1
Enköpings SK HK – IFK Arboga IK 2 – 0
Lindlövens IF – Forshaga IF 3 – 2
Åker/Strängnäs HC – Köping HC 0 – 2

Köping HC – Surahammars IF 6 – 2
IFK Arboga IK – Mariestad BoIS HC 1 – 2
Kumla HC Black Bulls – Enköpings SK HK 4 – 1
Borlänge HF – Grästorps IK 2 – 1
Forshaga IF – Åker/Strängnäs HC 14 – 0
Skövde IK – Lindlövens IF 2 – 3

I övrigt är följande extra viktigt att notera från den gångna veckan:

Veckans…

…Allettan-klara: När Borlänge vann den täta matchen hemma mot Grästorp på söndagen innebar det tre poäng som säkrade en plats i Allettan efter jul. Fem omgångar återstår, men dalkarlarna har redan spelat ihop så pass många poäng att man inte kan hamna under strecket. Det är bara att gratulera till platsen.

…utskåpning: Åker/Strängnäs kom till spel med endast 12 ombytta utespelare till bortamötet med Forshaga, det slutade på sämsta tänkbara sätt. Värmlänningarna var fullständigt överlägsna och krossade sina gäster med sanslösa 14-0.

…hattrick-skytt: I Forshaga hittade anfallaren Gabriel Johansson nätet tre gånger och gjorde sin del i den stora krossen av Åker/Strängnäs. Det gör honom till veckans hattrick-skytt.

…i sista laget: Det återstod bara tio sekunder av matchen mellan Arboga och Mariestad när gästernas Douglas Lögdahl skickade in den matchavgörande 2-1-pucken i det viktiga toppmötet. Snacka om viktigt mål i sista laget.

…publikmatch: 912 personer kom till Billingehov för att se den underhållande streckmatchen mellan Skövde och Lindlöven, en match som gästerna vann med 3-2 efter att bland annat ha varit alldeles lysande i spelet i boxplay.

…målsuccé: Jimmy Hellström bytte Köping mot Lindlöven för att hitta tillbaka till sitt framgångsrika spel, den gångna veckan hittade han målet för sin nya klubb, två gånger om dessutom. Hellström öppnade målskyttet både mot Forshaga och mot Skövde. Två matcher vilka laget dessutom lyckades vinna.

…nollor: Köpings målvakt Christoffer Hanning fortsätter att imponera stort och slå sig in i de här raderna. I bortamatchen mot Åker/Strängnäs spikade han återigen igen kassen och höll sin tredje nolla för säsongen. Enköpings Malmö-lån Tim Hultstrand ville inte vara sämre. Efter att ha släppt en ynka puck i sin första match mot Skövde spikade han igen fullständigt i mötet med Arboga och höll sin första Hockeyettan-nolla. På söndagen sällade sig dessutom Forshaga-keepern Jonas Westerlund till veckans nollan när han spikade igen i krossen hemma mot Åker/Strängnäs.

…skadesmäll: Kumlas Philip Larsson kommer bli borta en tid. Den skicklige anfallaren fastnade i isen i bortamötet mot Grästorp och bröt benet. Efter operation kommer han nu tvingas till sex veckor i gips och missar därför Kumlas fortsatta jakt på en plats i Allettan.

…comeback: Efter att ha varit borta i omkring ett år på grund av skadeproblematik var backen Mikael Alba återigen tillbaka i laguppställningen för Mariestad i segermatchen mot Arboga. En välkommen återkomst på Hockeyettan-isen.

…sviter: Borlänge är som sagt redan klara för Allettan, mycket tack vare många segrar i rad. Segern hemma mot Grästorp på söndagens var lagets åttonde raka viktoria, ett ruggigt imponerande facit. Dessutom har Lindlöven påbörjat en imponerande svit, lagets seger i den tuffa matchen mot Skövde på söndagen var den fjärde i rad för Lindesbergslaget.

 

//Mikael Mjörnberg