Ikväll avgörs det

Igår anslöt Kalix till den exklusiva skaran av klubbar som kvalificerat sig för spel i Allettan. Då Örnsköldsvik fick se sig besegrade av Östersund, som därigenom vann Hockeyettan Norra, stod det klart att Kalix tog den sista platsen till Allettan från Hockeyettan Norra.

Lag som är kvalificerade för spel i Allettan är:

Östersund, Piteå, Sundsvall, Asplöven och Kalix från Hockeyettan Norra.
Borlänge, Lindlöven, Mariestad och Skövde från Hockeyettan Västra.
Huddinge, Visby/Roma och Hudiksvall från Hockeyettan Östra.
Kristianstad och Troja/Ljungby från Hockeyettan Södra.

Ikväll spelas den sista omgången av grundserien i den Västra, Östra och Södra serien.

I Östra serien står det mellan Hammarby, Haninge och Väsby, där tre klubbar gör upp om två platser till Allettan. Väsby har ”pole-position” men en svår match mot Visby/Roma är att vänta. En poäng räcker alltjämt för att Väsby ska säkra spel i Allettan. Haninge har tuffast möjliga motstånd kvar att möta, Huddinge i Björkängshallen. Dock räcker det med en poäng för Anchors. För Hammarbys del gäller det att vinna, och att försöka göra det stort borta mot Wings, samtidigt som de behöver hjälp av Visby eller Huddinge.

I Västra serien står det mellan Kumla och Grästorp. Grästorp måste vinna borta mot Surahammar samtidigt som Kumla förlorar hemma mot Lindlöven. Kumla har med andra ord allt i egna händer.

I Södra är det ett riktigt myller av möjligheter. Fyra lag slåss om tre platser till Allettan. För Nybros del räcker det med en poäng borta mot Tyringe för att säkra avancemang. KRIF behöver få med sig åtminstone två poäng borta mot Helsingborg samtidigt som Tranås eller Vimmerby förlorar sina matcher mot Troja, respektive Kristianstad. Det är med andra ord upplagt för stor dramatik på många håll ikväll!

Hockey upplevs självfallet bäst på plats, men om man inte kan ta sig till arenan, eller vill följa dramatiken från andra arenor samtidigt så finns matcherna att streama live här!