Allettans andra omgång

Igår var det återigen dags för en komplett omgång i Allettan. Hela tio matcher spelades parallellt med full action från Kalix i norr till Kallinge i söder.

Allettan Södra:

KRIF fick inte riktigt till det hemma i Kockumhallen mot Nybro. Hemmalaget lyckades inte överlista Nybro-keepern Alexander Johansson som motade 28 skott. Matchen slutade 3-0 till gästerna som därmed har vunnit de två inledande matcherna och placerar sig på en tredjeplats i Allettan södra.

Borlänge tog emot Kumla hemma i Borlänge ishall. Matchen slutade 4-1 till hemmalaget som fick det att lossna rejält i mitten av tredje perioden, då laget gjorde tre mål inom loppet av drygt fem minuter. Borlänges Nils Eriksson hittade nätet två gånger om och ledde laget till en välbehövlig trepoängare!

Lindlöven gästades gårdagen till ära av Skövde. Burväktaren Charlie Torstensson var säkerheten själv och lyckades tillsammans med fint försvarsarbete stänga ner Skövdes offensiv och hålla nollan.  Matchen slutade 3-0 vilket innebär att Lindlöven nu skrapat ihop 5 poäng på de två inledande omgångarna.

Troja/Ljungby blev kanske lite överraskade av bortalaget Vimmerby som inledde matchen på ett respektlöst sätt. Troja lyckades dock reda ut det hela då hemmalagets T

or Immo klev fram i matchens slutskede och två gånger om gjorde mål i Powerplay vid ställningen 2-2. Matchen slutade 4-2 till hemmalaget som nu har full pott efter de två inledande omgångarna i Allettan.

Mariestad tog emot Kristianstad hemma i Katrinhallen. Gästerna visade prov på hög kvalitet från start och lyckades tidigt skapa sig en tvåmåls-ledning. Stabil insats av målvakten Joel Gistedt och nyförvärvet Fredrik Hetta som nätade två gånger. Matchen slutade med en femetta till KIK som nu leder Allettan Södra med sex inspelade poäng och imponerande 11-1 i målskillnad.

Allettan Norra:

Väsby tog emot Huddinge i det nyinförda back-to-back konceptet. En målmässigt jämn match slutade 3-3 efter full tid och förlängning, det hela fick därmed avgöras på straffar. I straffläggningen uppstod en omdiskuterad situation då Väsbys Johan Wiktorsson får ett mål bortdömt, som ifall det skulle bedömts giltigt hade inneburit att bonuspoängen tillfallit Väsby, i och med att Huddinge missade den efterföljande straffen.Väsby skriver själva om situationen på sin hemsida.

Haninge fick det tufft mot Visby där gästerna visade prov på styrka. Matchen slutade 1-4 efter att gotlänningarna gick upp i en tremålsledning en bit in i andra perioden. Visby vann därmed båda mötena i back-to-back konceptet och placerar sig på en andraplats i Allettan Norra.

Kalix inledde piggt hemma mot ett revanschhungrigt Asplöven. Hemmalaget vann första perioden med 3-0, sedan vaknade Asplöven till liv och lyckades göra två mål i mittenakten. Inför tredje perioden ledde Kalix med 3-2, då visade gästerna prov på kvalitet när man lyckades vända och göra tre mål. Matchen slutade 3-5, båda lagen tar med sig tre poäng vardera från denna back-to-back uppgörelse.

Hudiksvall tog emot Östersund inför 976 åskådare hemma i Glysishallen. Likt matchen i den första omgången drog Hudiksvall det längsta strået och lyckades vinna med 4-3 efter att de lyckats vända på steken med två mål i tredje perioden. Kanske en aning överraskande toppar nu Hudiksvall Allettan Norra efter de inledande två omgångarna!

Sundsvall hamnade i ett tvåmålsunderläge hemma mot Piteå. Hemmalaget lyckades dock successivt höja sig och jobba sig in i matchen. Inför den tredje perioden stod det 3-3 på resultattavlan. Inget av lagen lyckades dock göra mål och matchen gick till OT där Mathias Franzén skickade upp pucken i krysset i spel 4 mot 3. Bonuspoängen till Sundsvall som därmed knep 5 av 6 möjliga poäng mot Piteå.