Hänt i veckan: Allettan Norra #2

AllEttan Norra har fortsatt med jämna och spännande matcher med resultat som borgar för en oviss serie. Norra fortsättningsserien har rivstartat med tre omgångar och där kan ett lag redan dragit ifrån i toppen.

Två segrar för Piteå

Piteå och Östersund var ute på långresa där Huddinge och Visby stod för motståndet. Båda lagen inledde med två förluster förra veckan och för Östersund fortsätter den tunga inledningen medan Piteå kom tillbaka med besked då man tog full pott, sex poäng i de svåra bortamatcherna mot hemmastarka Huddinge och Visby. Först nollar man Huddinge som åkte på säsongens första hemmaförlust när man vann med 3-0 och det följde man upp med en jämn och till slut rättvis 3-2 vinst mot Visby.

Fortsatt tungt för Östersund

Östersund gör två spelmässigt bättre insatser mot Visby och Huddinge än premiärmatcherna mot Hudiksvall men har stolpe ut just nu. Mot Visby blir det förlust i sudden, Oskar Lundberg segerskytt för Visby. Mot Huddinge förlorar Östersund poängen då hemmalagets Robin Sjören gör det avgörande 3-2 målet med två sekunder kvar av perioden. – Som jag sa vi är bättre i spel fem mot fem , så länge vi håller oss fulltaliga så är jag inte orolig. Det är många matcher kvar och nu måste vi växla upp och hitta ljusglimtar från matcherna att fokusera på. Vi kan inte gräva ner oss i någon isgrotta för att vi fått en tuff start utan jobba med det som varit positivt, säger Östersunds tränare Lars Molin till Östersundsposten efter Huddingematchen.

Bortavinst för Asplöven

Sundsvall och Asplöven fortsätter att vinna borta mot varandra. I grundserien så vann man varsin bortavinst och så blev det även i första mötet i AllEttan då Asplöven vann med 4-1 i Sundsvall. – Vi gör säsongens bästa insats. Vi har bra försvarsspel, sylvassa spelvändningar och bra box- och powerplay. Vi spelar prickfritt i 60 minuter, säger Asplövens tränare Urban Lahti till NSD efter matchen.
– Vi slutade spela aggressiv anfallshockey och gick i deras fälla. Vi förlorar framför allt kampen framför båda målen. De är hetare där och det avgör den här matchen. Asplöven är ett riktigt bra hockeylag. Om man inte spelar på topp, så slår man inte dem, säger Sundsvalls tränare Henrik Gradin till Sundsvalls Tidning.

Hudiksvall toppar AllEttan

Hudiksvall toppar AllEttan efter att man besegrat Kalix med 4-2 i en jämn, tät match. Backen Anton Åman tre poäng för hemmalaget. Hudiksvall tar tagit tre raka segrar och redan på måndag är det ny match för serieledarna då Asplöven kommer på besök. Väsby tog sin första trepoängare när man besegrade Haninge med 4-1.

Örnsköldsvik drar ifrån

I den norra fortsättningsserien så har Örnsköldsvik tagit ett rejält grepp om serien då man först bortabesegrar SK Lejon med 7-1 och sedan vänder underläge 1-3 till vinst med 5-4 borta mot Kiruna. att – Vi visar skön och bra karaktär när vi vänder på matchen i slutperioden, säger Thomas Högström, headcoach i ÖHF till lagets hemsida. Dystrare miner i Kiruna som efter en överraskande förlust borta mot Teg med 5-4 åker på en ny uddamålsförlust mot Örnsköldsvik och har därmed sju poäng upp till Örnsköldsvik. i– Inte bra, vi spelar kontrollerat och har koll på läget fram till deras reducering i den tredje perioden, sa forwarden Kim Sunna, oerhört besviken efter förlusten till NSD .

Vännäs ligger tvåa då man inlett med segrar mot Sollefteå och Brunflo. På söndagen föll man mot Lejon med 1-3 och det har man nog inte råd med om man ska utmana om förstaplatsen. Teg och Lejon har startat bra med två segrar där Teg vände ett 0-3 underläge mot Brunflo till vinst med 5-4 i sudden. Brunflo och Sollefteå ligger i botten efter två förluster.

Senaste truppnytt

Asplöven har lånat in Oskar Svanlund från Mora för fyra matcher. 19-årige Svanlund gjorde mål i sin debutmatch för Asplöven mot Sundsvall. Lämnat Asplöven har Olli Julkunen. Sundsvall har gjort klart att lånet från Björklöven Isak Stenlund Ädelgran spelar med klubben säsongen ut.

SK Lejon har två nya anfallare i truppen,Tim Werner, Sollefteå och Johan Forsell, Kalix. Teg har tappat forwarden Eddie Jinglöv till Tyringe.

 

//Mathias Jonsson