Hänt i veckan: Allettan Södra #2

Inte mindre än tre omgångar klämdes in i den södra Allettan veckan som gick. Här ger vi er de viktigaste notiserna.

Först resultaten:

Vimmerby HC – Lindlövens IF 4 – 3
Skövde IK – Borlänge HF 3 – 2
Kumla HC Black Bulls – Kallinge-Ronneby IF 1 – 3
Nybro Vikings IF – Kristianstads IK 4 – 5 OT
IF Troja/Ljungby – Mariestad BoIS HC 3 – 2 PS

Kristianstads IK – Kumla HC Black Bulls 3 – 2 PS
Kallinge-Ronneby IF – Skövde IK 5 – 0
Borlänge HF – Vimmerby HC 4 – 2
Lindlövens IF – IF Troja/Ljungby 0 – 5
Mariestad BoIS HC – Nybro Vikings IF 4 – 1

Vimmerby HC – Kallinge-Ronneby IF 3 – 2 OT
Skövde IK – Mariestad BoIS HC 2 – 1
Kumla HC Black Bulls – Nybro Vikings IF 0 – 3
Lindlövens IF – Kristianstads IK 0 – 4
IF Troja/Ljungby – Borlänge HF 5 – 1

Dessutom, det viktigaste från de välspelade fighterna. Här har ni…

Veckans…

…vändning: Efter två raka förluster och ett skjutet mål på sex perioder såg det riktigt tungt ut för Skövde när laget hamnade i ett 0-2-underläge hemma mot Borlänge i den tredje omgången. Men laget reste sig och lyckades vända matchen till en oerhört viktig seger med 3-2. Segerorganisatör var Carl-Johan Sjögren som skött ett och spelade fram till de två andra målen.

…poängstim: Douglas Lögdal var inblandad i samtliga Mariestads mål hemma mot Nybro o

ch svarade för en 2+2-macka i fighten som tillslut slutade 4-1 till hemmalaget. Det får ändå kallas ganska skapligt.

…målstim: Troja-forwarden Stefan Söder hittade målformen i början av veckan. Först sköt han två mål mot Mariestad och följde sedan upp det med två nya mål i bortamatchen mot Lindlöven. Prestigevärvningen levererar för topplaget. Kristianstads Thom Flodqvist vill inte vara sämre, med två mål mot Kumla och lika många kassar mot Lindlöven har han varit i allra högsta grad bidragande till att skåningarna tagit sina poäng den här veckan.

…mest snopna: Mariestads målvakt Arvid Ljung har haft en lysande vecka och höll på att kröna den med en smått sensationell räddning i slutminuterna av derbyt mot Skövde. Keepern gjorde en lysande sidledsförflyttning på ett friläge och svarade för en fantastisk parad, men fick nesligt se hur returen studsade på en medspelare och in i kassen. Det kan man kalla synnerligen snopet för Ljung.

…tappraste: Med nästan ett halvt lag frånvarande och besvärande sjukstuga i truppen åkte Nybro till Kumla och svarade för en riktigt heroisk insats när laget utan många av sina tongivande spelare och med endast 14 utespelare tillgängliga lyckades vinna den svåra bortamatchen med 3-0.

…seriesegrare: Segrarna från söderserien mötte segrarna från västserien när Troja/Ljungby tog emot Borlänge på söndagseftermiddagen, men det slutade aldrig i någon glödhet batalj. Hemmalaget kunde tillslut ganska komfortabelt glida ifrån till en 5-1-seger.

…nollor: Robin Jensen/Isak Edman kombinerade när KRIF höll nollan mot Skövde. Jensen stod de två första perioderna och Edman avslutade i den tredje. Troja ställde andrekeepern Johan Nielsen i buren borta mot Lindlöven, han svarade med att spika igen helt och hållet och mota 31 skott. Lindlöven hade det riktigt kämpigt helgen som gick, på söndagen var det nämligen dags att bli nollade igen, den här gången av rutinerade Joel Gistedt mellan Kristianstads stolpar. Nybro-keepern Viktor Östlund ville inte vara sämre han och spikade på söndagen igen helt borta mot Kumla. Han motade 37 skott.

…nollor 2: Lindlöven vill nog gärna glömma den gångna helgen. Motståndet var förvisso svårast möjliga när storheterna Troja/Ljungby och Kristianstad kom till Lindehov, men hemmalaget lyckades inte få in ett enda mål framåt på de två matcherna och måste därmed koras till veckans mindre smickrande nollor.

…publikmatch: 2325 personer tog sig till Billingehov för att se det heta Skaraborgsderbyt mellan Skövde och Mariestad och de fick uppleva en dramatisk och irriterad match som inte avgjordes förrän i slutminuterna.

…sviter: De två topptippade gängen Troja/Ljungby och Kristianstad har ännu inte tvingats ge sig och kan stoltsera med fem raka segrar vardera i öppningen av Allettan, även om det den gångna veckan krävdes så väl förlängning som straffar för att de skulle kunna säkra sina segrar. I övrigt finns inga positiva sviter att rapportera. Men det går tungt för Kumla som förlorat fem raka fighter och ligger sist i serien.

 

//Mikael Mjörnberg