Hänt i veckan: Allettan Södra #3

Ännu en tuff vecka i den södra Allettan har lagts till handlingarna och det finns en hel del att rapportera.

Vi börjar i vanlig ordning med resultaten:

Nybro Vikings IF – Skövde IK 3 – 4 OT
Kristianstads IK – Vimmerby HC 5 – 1
Kallinge-Ronneby IF – IF Troja/Ljungby 0 – 5
Borlänge HF – Lindlövens IF 3 – 4
Mariestad BoIS HC – Kumla HC Black Bulls 5 – 2

Skövde IK – Vimmerby HC 3 – 2
Kristianstads IK – Borlänge HF 4 – 1
Kumla HC Black Bulls – IF Troja/Ljungby 1 – 4
Nybro Vikings IF – Lindlövens IF 4 – 3
Mariestad BoIS HC – Kallinge-Ronneby IF 5 – 2

Utöver detta, här har ni…

Veckans…

…vändning: Det såg tungt ut för Nybro som med 38 sekunder kvar av hemmamatchen mot Lindlöven låg under med 3-2 och tycktes gå mot en förlust. Men då plockade man ut målvakten och lyckades forcera in en kvittering, men inte nog med det, vikingarna lyckades dessutom avgöra matchen inom ordinarie speltid. Laget sköt två mål på 17 sekunder, vann med 4-3 och svarade således för veckans vändning.

…största moral: Skövde hamnade i underläge med så väl 0-2 som 1-3 i bortamatchen mot Nybro, men lyckades ändå vända och komma ikapp för att sedan avgöra den jämna matchen i sudden death (4-3). På lördagen hände sedan samma sak igen när laget hamnade i ett jobbigt 0-2-underläge på hemmaplan mot Vimmerby. Men återigen lyckades man ta sig samman och vända på steken till en 3-2-seger. Skövde visade störst moral i serien den gångna veckan och klättrade också i tabellen som belöning.

…succélån: I och med att Nybro hade ordentlig sjukstuga lånade laget in en hel J20-kedja från HV71 till hemmamötet med Skövde. Störst avtryck gjorde William Romfors som var sylvass i slottet och utnyttjade öppna lägen två gånger om genom att panga in två riktigt snygga mål. Det blev tillslut förlust, men Romfors presenterade sig som ett riktigt succélån.

…publikmatch: Skövde fortsätter att vara ett av de lag som lockar mest publik i Allettan och 1104 personer kom till Billingehov för att se hemmalaget vända och vinna med 3-2 mot Vimmerby. Det var veckans bästa publiksiffra i södern.

…nolla: Johan Nielsen har gjort ett lysande avtryck sedan han fick ta över ansvaret mellan topplaget Troja/Ljungbys stolpar och när laget vann med klara 5-0 borta mot KRIF höll han sin andra nolla på tre matcher. Totalt har den skicklige målvakten bara släppt in två mål på de fyra matcher han fått chansen att starta i Allettan.

…kontraktsförlängningar: Troja gör inte bara bra ifrån sig på isen och huserar i toppen av den södra Allettan, man har också börjat se om sitt hus inför framtiden. Den senaste veckan har man skrivit nya tvåårs-avtal med så väl lagkaptenen, den hårdföre backen Daniel ”Trucken” Karlsson, som den ettrige publikfavoriten Alexander ”Flash” Lindqvist Hansen. Två riktigt starka förlängningar för klubben som strävar mot Hockeyallsvenskan.

…avsked: Den rutinerade finländaren Kari Sihvonen kom in i Kristianstad under hösten för att spetsa laget, men det blev aldrig riktigt som det var tänkt för anfallaren som för bara några säsonger sedan var med och spelade upp Tingsryd till Hockeyallsvenskan. I veckan som gick fick åldermannen lämna Skåne-klubben och gjorde istället klart med Guildford Flames i den engelska ligan.

…sviter: Ingen tycks kunna rå på de två storheterna Troja/Ljungby och Kristianstad som bara fortsätter att vinna och tronar i toppen av Allettan södra. De båda gängen har så här långt vunnit allt och kan ståta med sju raka segrar vardera. Men på onsdag spricker en av sviterna, då möts nämligen de två storheterna. Bakom dessa giganter har Skövde börjat bygga på en liten svit och kan stoltsera med tre raka segrar som tagit laget från botten till en betydligt stabilare position en bit lite längre upp i tabellen.

 

// Mikael Mjörnberg