Poängmakaren i den flygande starten

Mattias Skog har precis som sitt lag Hanhals fått en flygande start på vårserien. Efter de fem inledande matcherna återfinns forwarden allra högst upp i poängligan med sina tio poäng (3+7).

Först och främst, vad tycker du om er insats under grundserien?

 – Jag är lite kluven där. Vi kunde kanske fått ut lite mer, men samtidigt så är vi nykomlingar och ska vara ödmjuka. Vi hade ett par matcher där vi tappade ganska klara ledningar och sådär, säger Mattias Skog.

Inledningen av vårserien har däremot var riktigt bra för er del, vad beror det på och har ni ändrat på något i spelet?

 – De fem främsta lagen har försvunnit uppåt, så det är klart att det är lite sämre lag kvar här. Det är väl en av anledningarna. Samtidigt så har vi fått ihop det bra i alla femmor och har många som producerat bra. Vi har inte gjort några större ändringar i spelet, utan vi har helt enkelt kommit igång som ett lag.

Det har varit en riktig lovande inledning från din sida också, man kan anta att du är ganska nöjd?

 – Ja, det är riktigt roligt. Men ofta när det går bra för laget så går det bra för en själv också. Det är mycket tack vare mina kedjekamrater som jag kunnat göra en del poäng. Det är också enklare när man känner varandra så bra. Vissa i laget har jag spelat med ända sedan tiden i Frölundas U-16 lag.

Går ni för att vinna serien nu, eller vad har ni för målsättning med säsongen?

 – Vi har satt upp kortsiktiga mål. Men det handlar mycket om att ta det match för match och försöka vinna så mycket som möjligt. Serien är som sagt väldigt jämn, men det är klart att vi fått lite vittring på förstaplatsen nu.

Avslutningsvis, vilket lag ser du som favorit att ta hem vårserien och varför?

 – Tranås har det klart bästa laget på pappret och jag tycker att de spelar den roligaste hockeyn. Vi har dock spelat väldigt bra i matcherna mot dem, säger Skog.

 

Fem snabba:

Bästa spelaren i serien?

Pontus Gulldén.

 Roligaste hallen att spela i?

Kungsbacka Ishall.

 Tråkigaste hallen att spela i?

Olympiarinken (Helsingborg)

Mål eller assist?

Assist.

Läcker dragning eller tung tackling?

 Läcker dragning.

 

// Melker Tollstén