Hänt i veckan: Allettan Norra #4

Dags för ännu en sammanfattning av Allettan Norra, nu börjar serien sätta sig och det ser ut som att den håller på att dela sig på mitten med fem lag som slåss i toppen och fem lag på nedre halvan. Hudiksvall som haft tufft spelprogram där man förlorat fyra av de fem senaste håller nog inte med om det och de går nu in med ett på papperet lättare spelschema, sköter man sina kort rätt i matcherna mot Väsby och Haninge så kan man avancera rätt högt i tabellen. Samma gäller för Sundsvall som går tillsammans med Hudiksvall och därmed har liknande spelschema. Sundsvall spelar på onsdag sin fjärde raka bortamatch mot tabellettan Huddinge och har efter det dubbla möten med Väsby och Haninge samt revanschmöte mot Östersund närmast.

Blandad kompott för Sundsvall

Den här veckan tog Sundsvall tre poäng på bortamatcherna mot Östersund och Visby. Två helt olika matchbilder. Mot Östersund som man föll mot med 0-1 efter förlängning var det tätt, chansfattigt och en något mindre underhållande match. Mot Visby där man vann med 5-4 efter straffläggning var det tvärtom, öppna spjäll åt båda håll. Massvis med chanser, snygga mål och bra målvaktsspel från både Magnus Åkerlund i Sundsvallsmålet och tidigare Sundsvallsmålvakten, Sammy Gustavsson nu i Visbymålet. – Jag tycker att vi är ett bättre lag än vad de är, men de spelar intensivt och de spelar framför allt i 60 minuter och det gör inte vi, säger Sundsvalls tränare Henrik Gradin till Sundsvalls Tidning efter matchen. Ingen tränarhockey direkt men för publiken en mycket underhållande match.

Piteå åkte på en överraskande förlust mot Hudiksvall i onsdags då man föll med 2-3. Piteå kom tillbaka helladdade och vann stort mot Östersund med 9-2. Piteås Emil Wrenman noterades för fyra poäng.

>

Ny smäll för Östersund

Östersund som haft en tung inledning fick lite andrum då man för tredje gången den här säsongen besegrade Sundsvall när man vann efter förlängning med 1-0. Bortamatch på söndagen mot Piteå följde och för ett lag med stukat självförtroende så är det en mycket tuff uppgift. – Vi mötte ett bättre hockeylag idag, det är bara att gratulera. Vi fick inte igång skridskoåkandet och blev inte tillräckligt aktiva. De är ett bättre hockeylag än oss ute på isen idag, säger Östersunds tränare Jörgen Själin till Östersundsposten efter 2-9 förlusten då laget för andra gången i AllEttan släpper in nio mål. Mot slutet blev det grinigt med bland annat en ful knätackling och lite gruff. – Jag har pratat med domarna efteråt och det känns bra. Som grabbarna agerade på isen idag kan vi inte ha det. Jag måste prata med gruppen och se hur vi ska ha det, prata om hur vi ska bete oss som grupp, både utåt och internt, säger Själin till Östersundsposten.

Glädjefylld helg för Kalix

Kalix har efter premiärsegern mot Asplöven haft det tungt med fem raka förluster. Helgens stockholmsresa slutade däremot i dur då man först vann en något krampaktig fight mot Haninge efter straffläggning. Bättre match mot Väsby där man vann med 5-4 i en jämn och spännande tillställning. Spelskickliga backen Johan Pettersson svarade för fyra poäng mot Väsby. ”Det är nästan som om man skulle vilja ta bussen hem i stället för flyget för att riktigt få njuta av resan”, säger tränaren Petter Christoffersson till NSD efter matchen och fortsätter, – Mot Haninge klev en del spelare som tidigare haft det jobbigt fram och mot Väsby tycker jag hela laget är där.

Ojämnt Asplöven

Asplöven fortsätter att blanda hejvilt i sina prestationer. Mot Väsby gör man en stabil insats när man vinner med 3-1 medan man mot Haninge förlorar efter avgörande i förlängning med 5-4.
– En riktigt bra första period säger Asplövens tränare Urban Lahti till lagets hemsida efter matchen mot Väsby.

– Slarvigt, ineffektivt och klent framför båda målen säger Lahti efter förlusten mot Haninge. Stockholmslaget tog därmed sin första seger i Allettan, och kanske kan ta chansen att ge sig in i kampen om Play Off-platserna nu!

Huddinge i topp

Huddinge var numret större i lördags när Hudiksvall kom på besök. Talangfabriken från södra Stockholm tog därmed sin femte raka seger och toppar Allettan Norra.

Örnsköldsvik mot serievinst

I den norra fortsättningsserien så har Örnsköldsvik kopplat ett rejält grepp om förstaplatsen efter segrar i veckan mot Sollefteå och Vännäs. Teg ligger efter derbyvinsten mot Vännäs närmast, sex poäng efter och på onsdag möts de båda lagen i Örnsköldsvik. Vinst för hemmalaget där och toppstriden är så gott som avgjord. Sollefteå ser det riktigt tungt ut för i bottenstriden efter två klara förluster i veckan mot Örnsköldsvik och Kiruna. SK Lejon fortsätter gå bra i fortsättningsserien efter två poäng och avgörande på straffar mot Brunflo. Kiruna tog sin andra raka vinst efter tränarbytet då man vann med 5-1 mot jumbon Sollefteå.

Senaste transfernytt

SK Lejon har gjort klart med backen Nils Gustafsson från Piteås J20 lag. Forwarden Jakob Eriksson lämnar Kiruna och flyttar hem. Sollefteå fortsätter förstärka laget och senast att ansluta är Tobias Boström som återvänder till Sollefteå efter en säsong i Kramfors.

 

//Mathias Jonsson