Hänt i veckan: Allettan Södra #4

Efter två tuffa omgångar i veckan som gick väntar nu en veckas uppehåll för lagen i den södra Allettan. Här är vad de förmodligen funderar över under ledigheten.

Först, resultaten:

Vimmerby HC – Nybro Vikings IF 2 – 1
Skövde IK – Kumla HC Black Bulls 6 – 2
Borlänge HF – Mariestad BoIS HC 1 – 5
Lindlövens IF – Kallinge-Ronneby IF 0 – 1
IF Troja/Ljungby – Kristianstads IK 5 – 4 PS

Nybro Vikings IF – IF Troja/Ljungby 2 – 1 OT
Kristianstads IK – Skövde IK 5 – 0
Kumla HC Black Bulls – Vimmerby HC 1 – 3
Kallinge-Ronneby IF – Borlänge HF 5 – 1
Mariestad BoIS HC – Lindlövens IF 1 – 4

I övrigt värt att notera från de två omgångar som spelats den senaste veckan är följande:

Veckans…

…seriefinal: Troja/Ljungby och Kristianstad gick upp mot varandra i en riktigt häftig seriefinal på onsdagskvällen. En match som hade det mesta i form av nio mål, bländande anfallsspel och imponerande målvaktsräddningar. Försvarsspelet lämnade väl i och för sig lite mer att önska på vissa håll, men i slutändan avgick Troja med segern efter att Stefan Söder satt avgörandet i straffläggning. Då hade lagen turats om att ha kommandot genom matchen.

…publikmatch: Hela 2375 personer kom till Ljungby Arena för att se den heta seriefinalen mellan Troja och Kristianstad. En väldigt glädjande siffra. Över huvud taget var onsdagen en lyckad publikdag i den södra Allettan, så väl Skövde (mot Kumla) som Vimmerby (mot Nybro) bjöd sin publik på entrén och lockade 1822 respektive 1729 till sina hallar.

…comeback: Den 6 november lämnade Lindlöven-backen Rasmus Rundgren hemmamatchen mot Köping med hjärnskakning. Sin andra ordentliga på mindre än två år. På söndagseftermiddagen (den 22 januari) var han äntligen tillbaka på isen igen, i Lindlövens seger borta mot Mariestad, och svarade för en stabil insats. Bra för Lindlöven att ha backen tillbaka och skönt att 22-åringen kan spela igen efter den omfattande rehabiliteringen.

…nollor: KRIF-målvakten Robin Jensen motade 34 skott och höll nollan borta mot Lindlöven när hans lag vann med 1-0 och hämtade tre oerhört viktiga poäng på onsdagskvällen. Kristianstad-keepern Joel Gistedt hade å sin sida inga större problem att freda sin kasse hemma mot Skövde i helgen, den rutinerade målvakten motade 20 skott och höll sin fjärde nolla för säsongen.

…mest uppseendeväckande: Robin Jensens nolla innebar inte bara tre poäng till KRIF, den byggde också på Lindlövens i allra högsta grad uppseendeväckande hemmasvit. Laget har nu spelat tre raka hemmamatcher mot lag från den södra serien (i tur och ordning Troja/Ljungby, Kristianstad och KRIF) utan att lyckas göra ett enda mål. Det är en svit man naturligtvis gärna hade velat vara utan.

…skadeelände: Troja-centern Alfred Andersson slog upp en axelskada i seriefinalen mot Kristianstad och tvingas till operation. Troligtvis kommer den unge anfallaren därför att missa resterande del av säsongen och den allsvenskt satsande seriefavoriten ger sig nu ut på marknaden i jakt på förstärkning.

…kontraktsförlängning: Mariestads slitstarka lagkapten Filip Törnqvist är inne på sin tionde säsong i klubben, men än är han inte nöjd. Inför söndagens hemmamöte med Lindlöven kunde klubben annonsera att den viktige trotjänaren skrivit på för ytterligare två säsonger i Mariestad. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 18/19.

…sviter: Så väl Troja som Kristianstad fick se sina segersviter brytas i veckan som gick, KIK stannade vid sju raka efter förlusten i seriefinalen mot just Troja och Ljungby-gänget föll bara några dagar senare borta mot Nybro och stannade därmed på åtta raka. Längst levande sviter i den södra Allettan har nu istället KRIF och Vimmerby (som fått resultaten med sig efter att ha sparkat tränaren Jeff Hällegard) med två raka segrar vardera. Något som kanske säger ett och annat om hur jämn serien är.

 

//Mikael Mjörnberg