Hänt i veckan: Allettan Södra #5

Efter ett litet uppehåll rullade den södra Allettan igång igen med en omgång i helgen.

Resultaten blev följande när lagen återigen gick i elden:

IF Troja/Ljungby – Skövde IK 4 – 1
Mariestad BoIS HC – Vimmerby HC 2 – 3 PS
Lindlövens IF – Kumla HC Black Bulls 4 – 5 PS
Borlänge HF – Nybro Vikings IF 3 – 0
Kallinge-Ronneby IF – Kristianstads IK 2 – 1

Utöver detta är följande mest värt att notera efter den vecka som gått och som bjudit på några karameller mer än bara själva matcherna:

Veckans…

…bomb: Kristianstad offentliggjorde att man anlitat Malmös gamle guldcoach Timo Lahtinen, 69, som ny senior advisor. Den pensionerade tränaren som numera har ett uppdrag hos svenska kälkhockeylandslaget ska sitta på läktaren och vara ett par extra ögon åt Kristianstads ledarstab när de spelar match. Det var en rekrytering som fick många runt om i hockeysverige att lyfta på ögonbrynen.

…nolla:

Först lånades Marcus Hellgren Smed ut till allsvenska Mora i en match, sedan kom han tillbaka till Borlänge och spikade igen kassen fullständigt. Keepern höll nollan och motade 19 skott när dalkarlarna äntligen fick vinna en hockeymatch igen och skickade hem Nybro så väl mål- som poänglösa.

…publikmatch: Troja/Ljungby tog hjälp av sina sponsorer och bjöd publiken på inträdet i lördagens drabbning med Skövde. Det ledde till att 2963 personer passerade vändkorsen och fick se hemmalaget vinna med 4-1. Det var naturligtvis veckans i särklass bästa publiksiffra.

…första: KRIF blev första lag att besegra Kristianstad under ordinarie tid i den här vårens Alletta när man inför hela 1440 personer lyckades vinna med 2-1 på söndagskvällen. Blekinge-gänget har nu vunnit båda sina hemmamatcher mot det haussade topplaget från Kristianstad den här säsongen.

…straffhjältar: Två matcher i den södra Allettan gick till straffläggning på söndagskvällen och som sig bör klev två hjältar fram. Backen Dennis Fröland satte sin straff och sköt extra poängen till Vimmerby borta mot Mariestad och i derbyt mellan Lindlöven och Kumla var det gästernas Patrik Thoreson som klev fram och med sitt andra mål i matchen blev straffhjälte. Ett mål som innebar att Kumla vann sin första match i Allettan.

…lån: KRIF förstärker på backsidan genom att låna de duktige backen Tommi Juntunen från allsvenska IK Pantern. Juntunen fanns med redan i söndagens segermatch mot Kristianstad.

…värvning: Även Kristianstad fortsätter att se om sitt hus inför vad som komma skall i vår. Senast in i den namnkunniga truppen är den storväxte forwarden Axel Blomqvist som efter en misslyckad sejour i Södertälje nu valt att vända tillbaka hem till Skåne och alltså gjort klart med Kristianstad för resten av säsongen.

…sviter: KRIF och Vimmerby är fortsatt de två mest formstarka lagen i serien och kan efter helgens matcher stoltsera med tre raka segrar vardera.

 

//Mikael Mjörnberg