Hänt i veckan: Allettan Södra #6

Ännu en vecka kan läggas till handlingarna i den södra Allettan och nu börjar det verkligen dra ihop sig kring de olika strecken.

Veckan bjöd på följande resultat:

Nybro Vikings IF – Kallinge-Ronneby IF 0 – 3
Kumla HC Black Bulls – Borlänge HF 3 – 2 OT
Skövde IK – Lindlövens IF 7 – 2
Vimmerby HC – IF Troja/Ljungby 2 – 4
Kristianstads IK – Mariestad BoIS HC 6 – 2

Kristianstads IK – Nybro Vikings IF 4 – 3 OT
Mariestad BoIS HC – IF Troja/Ljungby 3 – 0
Lindlövens IF – Vimmerby HC 1 – 5
Kallinge-Ronneby IF – Kumla HC Black Bulls 3 – 4 OT
Borlänge HF – Skövde IK 5 – 1

Utifrån dessa är följande saker värda att notera lite extra:

Veckans…

…jubileum: Marcus Mellström har varit lagkapten och spelat så väl forward som back för Nybro Vikings under sin långa karriär med klubben. Den laglojale slitvargen nådde den gångna veckan 300 matcher för klubben och hyllades naturligtvis ordentligt för den milstolpen.

…första: Förra veckan blev KRIF första lag att besegra topplaget Kristianstad under ordinarie tid i Allettan. Den gångna veckan var det Troja/Ljungbys tur att för första gången tvingas se samtliga tre poäng landa någon annanstans än på det egna kontot. Den här gången var det Mariestad som satte käppar i hjulet och vann med tydliga 3-0 på

sin egen hemmabana.

…upphämtning: Kristianstad låg under med så väl 0-2 som 1-3 hemma mot Nybro men vägrade ge sig och krigade sig ikapp till 3-3 likaväl som avgjorde tillställningen i förlängningen (4-3). Återigen visade de hårdsatsande skåningarna stor moral.

…kryss: Kumla spelade oavgjort vid full tid två gånger den här veckan vilket innebär att laget ordnat kryss i tre raka matcher, att man dessutom vunnit bonuspoängen vid samtliga tillfällen gör att man sakta men säkert börjar bygga på sin poängskörd och inte alls är uträknade i kampen om playoff-platser längre.

…hattrick-skyttar: Carl-Johan Sjögren visade vägen för sitt Skövde när laget återigen demonstrerade sin hemmastyrka i onsdagsmötet med Lindlöven. Skaraborgarna vann med 7-2 och ex-allsvenske Sjögren hittade nätet tre gånger. Kristianstads nyckelback Joel Persson ville inte vara sämre och sköt tre mål när hans topplag besegrade Nybro efter förlängning. Persson sköt inte bara tre mål, två av dem var dessutom oerhört viktiga då det var han som så väl kvitterade till 3-3 sent i slutperioden som sköt det avgörande 4-3-målet i förlängningen.

…nolla: Kallinge/Ronnebys Robin Jensen fortsätter att spela starkt mellan stolparna för sitt lag. I veckan som gick motade han 29 skott och höll nollan i segermatchen borta mot Nybro Vikings. I Mariestad var succémålvakten Arvid Ljung tillbaka mellan stolparna och var en stor bidragande anledning till att skaraborgarna lyckades betvinga stora mäktiga Troja/Ljungby med 3-0. Ljung motade 25 skott och höll sin första nolla i Allettan.

…publikmatch: Det kom 1129 personer till Kristianstads ishall för att se den dramatiska matchen mellan hemmalaget och Nybro. Det skulle visa sig bli veckans starkaste publiksiffra.

…övergång: Backen Linus Jerenvik har hamnat längre och längre ner i Mariestads back-hierarki i takt med att skadelistan blivit kortare och bestämde sig i veckan för att söka sig en ny omgivning. Den unge försvararen kommer avsluta säsongen med lokalkonkurrenten Grästorp som huserar i den västra fortsättningsserien.

…kontraktsförlängningar: Skövde har börjat se om sin backsida inför kommande säsonger. I veckan kunde klubben meddela att de skrivit nya tvåårskontrakt med de två försvararna Oscar Niklasson och Albin Andersson. Den förstnämnde som tagit stora kliv den här säsongen, den andre som gör ett stort jobb i det tysta.

…sviter: Alla slår alla i den södra och oerhört spännande Allettan och därför blir sviterna inte särskilt långa, speciellt inte nu när även Troja och Kristianstad fått smaka på att förlora. Längst levande svit för tillfället har seriejumbon Kumla som vunnit tre raka matcher, samtliga efter att matcherna slutat oavgjort vid full tid. Kristianstad kan efter sin sudden-seger över Nybro ståta med två raka segrar.

 

// Mikael Mjörnberg