Serien lever in i det sista

Enbart fyra omgångar återstår av den södra vårserien. Tre lag slåss i toppen och tre lag i botten. Känslan är att serien kommer leva in i det sista och det är många ”kniven-mot-strupen” matcher att se fram emot.

 

Senaste omgångarna.

 Hanhals-Dalen 6-5

Helsingborg-Tranås 3-2 OT

Halmstad-Tyringe 2-0

Tranås-Dalen 2-1 OT

Helsingborg-Tyringe 3-1

Halmstad-Hanhals 0-2

 

Noterbart..

 

  1. Tyringes oförmåga att göra mål.

Tyringes offensiv har inte fungerat för fem öre under vårserien. De senaste fem matcherna har laget bara lyckats göra tre mål. Med ett sådant facit är det inte konstigt att man parkerar sist i tabellen.

  1. Hanhals dominans i poängligan.
>Hanhals är laget som kanske bjudit på bäst ishockey under vårserien, något som en titt i poängligan kan bekräfta. Femman med Kristoffer Wikner-Pontus Gulldén-Mattias Skog har sprutat in poäng. Alla tre står noterade för 19 poäng och delar därmed förstaplatsen i poängligan.

 

  1. Brithén-effekten i Helsingborg.

Helsingborg kan stoltsera med fem raka segrar. Laget som kändes helt borta för bara ett par omgångar sedan är numer en seriös utmanare i toppen. Otroligt starkt gjort med tanke på att truppen störts av skador och spelare som lämnat.

 

  1. Poängkungen som inte lyft Halmstad.

Alexei Sibirtsev som hamnade i Halmstad när hans tidigare klubb Varberg gick i konkurs har inte levt upp till förväntningarna. Efter 11 matcher i vårserien står den estniske landslagspelaren noterad för tre poäng. Alldeles för dåligt med tanke på hans kapacitet.

 

  1. Lennartsson hittar målet igen.

Tranås tilltänkte skyttekung Viktor Lennartsson har haft ordentlig måltorka under vårserien. I senaste hemmamatchen var han dock tillbaka i målprotokollet. Viktigt för Tranås att få igång Lennartsson då laget har väldigt svårt att göra mål på sina chanser.

 

  1. Dalen farligt nära fel streck.

Dalens säsong är på väg att sluta i fullständig katastrof. Inför säsongen målades man upp som en joker att knipa en toppfem placering. Nu ligger man på en delad sistaplats i vårserien. Knappast vad laget räknat med. Det finns helt klart potential och talang i truppen, men tränare Per Gustafsson har inte lyckats bygga ett stabilt lag.

/Melker Tollstén