Veckan i västra vår

En rafflande vecka har gått i den västra vårserien. Grästorp hade chansen att avgöra serien men vacklade och gav de jagande lagen en livlina i toppen. I botten har Forshaga vaknat och det ser allt mer ut som värmlänningarna undviker negativt kval när vi summerar den västra vårserien. 

Veckans resultat:

Enköpings SK HK  –  Grästorps IK 4-3 PS
Åker/Strängnäs HC  –  Surahammars IF 7-1
Forshaga IF  –  Köping HC 4-2

Köping HC  –  IFK Arboga IK 3-2 PS
Surahammars IF  –  Enköpings SK HK 1-5
Grästorps IK  –  Forshaga IF 0-1

Utöver detta har ni…

Veckans…

…värvning: Backen Hugo Enock anslöt till Forshaga i början av veckan från Färjestad och direkt började den värmländska maskinen att vinna. Enock fick dessutom göra ett mål i vinstmatchen hemma mot Köping vilket också var hans första mål någonsin i Forshagatröjan. 19-åriga Hugo har redan hunnit med att göra 27 matcher i SHL och lär bli mycket viktig för Forshaga i fortsättningen. Hugo Enock får helt enkelt bli veckans värvning!

…målvakt: Jonas Westerlund är målvakten som varit bra hela säsongen för sitt For

shaga. Den gångna veckan har Westerlund endast släppt in 2 puckar på 2 matcher och lyckats med bedriften att hålla nollan. Fortsätter Jonas på den inslagna vägen så kommer Forshaga att ha en bra chans att slippa det negativa kvalet som lurar runt hörnet. Jonas Westerlund har spikat igen helt enkelt!

…utespelare: Oskar Pettersson har efter juluppehållet fullständigt öst in poäng för sitt Enköping. Den gångna veckan har inte varit något undantag då han fortsatt med att ösa in poäng. 5 poäng noterades för den skicklige forwarden vilket också har bidragit till att Enköping fortfarande har chansen att nå playoffplatsen. Oskar Pettersson är veckans utespelare punkt slut.

…tränare: Per Lundell är den gamle storspelaren som vunnit SHL som aktiv spelare och numera är tränare för Forshaga. Lundell har den gångna veckan fått igång sina mannar som lyckats slå både Köping hemma och serieledarna Grästorps IK på bortais. Snacka om att vara bäst när det behövs som mest. Per Lundell blir veckans tränare!

…historiska spelare: Christofer Blid blev den gångna veckan historisk för sitt Åker/Strängnäs när han gjorde sin 435:e poäng på 207 matcher. Blid är nu den som har gjort mest poäng i klubbens historia vilket såklart är värt att lyfta på hatten för. Christofer Blid är en legend för sitt Åker/Strängnäs!

…svit: Enköping bara trummar på i en fart som står i en klass för sig i den västra vårserien. Klubben kan nu stoltsera med fem raka segrar och laget har blandat sig i snacket om att nå playoffplatsen. Enköping möter Åker/Strängnäs på onsdag och med den form laget visar upp för tillfället så är känslan att den sjätte raka segern inte ligger allt för långt borta. Enköping is on fire helt enkelt!

…målmatch: Åker/Strängnäs tog emot Surahammar och det blev en fullständig målexplosion för hemmalaget när man besegrade Sura med hela 7-1. Att göra sju mål i en och samma match imponerar och var dessutom viktigt för Åker/Strängnäs gällande målskillnad i bottenstriden. Det återstår att se om alla dessa mål ger någon fördel i slutändan.

…skada: Kimmy Skogland fick i bortamatchen mot Grästorp under söndagen bäras ut på bår. Smällen såg otäck ut och enligt obekräftade uppgifter kan det handla om en knäskada vilket vore förödande för Forshaga och Kimmy. Vi hoppas se Skogland tillbaka snarast!


// Niklas Karlsson & Jonas Wallin