Hänt i veckan: Allettan Södra #8

Ännu en vecka kan läggas till handlingarna och nu börjar det verkligen dra ihop sig. Kampen lever kring alla streck och de senaste omgångarna bjöd i vanlig ordning på en hel del värt att uppmärksamma.

Resultaten:

Skövde IK – Nybro Vikings IF 2 – 1 PS
Vimmerby HC – Kristianstads IK 3 – 4
IF Troja/Ljungby – Kallinge-Ronneby IF 4 – 2
Lindlövens IF – Borlänge HF 3 – 4
Kumla HC Black Bulls – Mariestad BoIS HC 1 – 3

Vimmerby HC – Skövde IK 5 – 4
IF Troja/Ljungby – Kumla HC Black Bulls 11 – 0
Lindlövens IF – Nybro Vikings IF 4 – 0
Borlänge HF – Kristianstads IK 1 – 5
Kallinge-Ronneby IF – Mariestad BoIS HC 4 – 2

Veckans…

…streckdrama: Lindlöven tog emot Borlänge i en oerhört viktig match vid det nedre strecket den här veckan och det blev gastkramande. Hemmalaget tog ledningen, men dalkarlarna vände och ledde med 4-2 framåt slutet när hemmatränaren Jussi Salo satte allt på ett kort och tog ut målvakten. Lindlöven forcerade in en 3-4-puck och hade efter det ett skott i stolpen, men Borlänge redde ut stormen, vann matchen och tog ett fast grepp om den sista playoff-platsen.

…publikmatch: Det kom 1650 personer till Ljungby Arena för att se mötet mellan hemmalaget och Kallinge/Ronneby. Det var den bästa siffran i söder

n veckan som gick.

…ketchup: Vimmerby låg under med 0-2 hemma mot Skövde i lördagens drabbning, men när man bestämde sig för att vända på den steken gjorde man det rejält. Det tog inte mer än en minut och en sekund för hemmalaget att fabricera hela fyra mål och vända matchen till en 4-2-ledning. Snacka om ketchupeffekt.

…utklassning: Troja/Ljungby spände musklerna hemma i sin nybyggda arena och fullkomligen körde över Kumla på lördagen. 11-0 var den största utklassningen den här Allettan har skådat och naturligtvis välkommen målskillnad i Trojas jakt på en plats i finalen.

…nollor: Robin Johansson var tillbaka mellan Trojas stolpar och motade 17 skott när laget utklassade Kumla. Det var kanske inte hans svettigaste dag på jobbet, men ändock en nolla. Desto hetare om öronen hade Christoffer Ulvestav det i Lindlöven-kassen. Han har fått stå tillbaka som båsvakt i stort sett hela säsongen, men hemma mot Nybro fick han äntligen chansen. Den tog han minst sagt tillvara på, motade 32 skott och höll nollan.

…målvaktssuccé: Efter endast tre minuter i hemmamötet med KRIF gick målvakten Johan Nielsen sönder, det innebar att blott 16-årige Jesper Eliasson fick hoppa in mellan stolparna hos hemmalaget Troja/Ljungby och det gjorde han med den äran. Ynglingen motade 29 skott och var en starkt bidragande orsak till att hans lag vann matchen.

…hattrick-hjälte: KRIF vann den viktiga hemmamatchen mot Mariestad på söndagen och anleddes av forwarden Hampus Olsson. När han petade in 4-2-pucken i tom kasse 29 sekunder från slutet innebar det hans tredje mål i matchen. Veckans hattrick-hjälte var därmed korad.

…övergångar: Transferdeadline passerade utan att det smällde till riktigt ordentligt, men några av lagen i den södra Allettan passade ändå på att förstärka. Troja plockade in Mikael Roslund (Tyringe) och Max Lindroth (Hanhals), Kristianstad hämtade in Viktor Wahldén (Tyringe), Vimmerby förstärkte med Pontus Gulldén (Hanhals), KRIF tog in Kalle Hult och Christoffer Rasch (båda Tyringe) och Nybro hittade Kim Runermark (Kristianstad) och Martin Jonsson (Arboga) i fyndlådan.

…avhängda: Det är förvisso fortfarande två matcher kvar att spela, men efter storförlusten borta mot Troja på lördagen står det klart att Kumla inte längre har chansen att ta sig till playoff. De svarta tjurarna är avhängda i år igen och får spela för äran i säsongens sista matcher.

…sviter: På onsdag möts de i en seriefinal som mycket väl kan avgöra vilket av gängen som vinner serien och platsen i Hockeyettan-finalen. Då är det naturligtvis fullt logiskt att Kristianstad och Troja/Ljungby sitter på de just nu längst levande sviterna. KIK kan ståta med sex raka segrar, medan Troja inte heller är så pjåkiga med sina fyra.

 

//Mikael Mjörnberg