Sista veckan i västra vår

Den sista veckan i den västra vårserien har gått av stapeln och därmed är också denna serie avslutad.  Vi gratulerar Grästorp till seriesegern och biljetten till förkvalet till playoff. I botten hittar vi Surahammar och Åker/Strängnäs som båda tvingas att spela negativt kval för att säkra nästa års Hockeyettankontrakt.

Veckans resultat:

IFK Arboga IK  –  Grästorps IK 1-3
Forshaga IF  –  Surahammars IF 5-2
Enköpings SK HK  –  Åker/Strängnäs HC 3-2

Åker/Strängnäs HC  –  Forshaga IF 3-2
Surahammars IF  –  IFK Arboga IK 4-0
Grästorps IK  –  Köping HC 4-3

Utöver detta har ni…

Veckans…

…värvningar: Det blev under onsdagskvällen klart att den stekheta Enköpingsforwarden Oskar Pettersson förlänger sin säsong i Surahammars IF. Pettersson kommer att hjälpa Surahammar i det negativa kvalet  och en spelare av 24-åringens kaliber kan mycket väl vara skillnaden mellan ett räddat eller missat Hockeyettankontrakt. Dessutom gjorde Grästorp under veckan klart med Köpings poängkung Kim Persson. En värvning som västgötarna kan ha stor nytta av i kommande förkval till playoff.

målvakt: Surahammars målvakt Anders Olsson höll nollan i segermatchen med 4-0 hemma mot Arboga. Olsson motade hela 27 skott och var omutlig vilket bådar gott inför stundande kvalserie. Detta var den enda nollan som hölls i veckan som gick i västra vår och då blir Anders självklart veckans målvakt.

utespelare: Forshagas Andreas Norrman hittade formen den gångna veckan och drog till med hela fyra poäng. Norrmans fina spel bidrog till att värmlänningarna säkrade nästa års kontrakt i Hockeyettan och bättre läge att hitta formen i får man leta efter.

svit: Enköping avslutade serien bäst av alla lag och förlängde sin segersvit till 6 raka vinster. Det avslut på säsongen som Enköping svarade för var otroligt imponerande och tyvärr för deras del vaknade laget försent för att kunna knipa den åtråvärda seriesegern.

comeback: Grästorps stjärna tillika kulturbärare Carl-Johan Svensson bröt foten för dryga tre veckor sedan och alla räknade nog med att Svenssons säsong var över. 31-åringen måste ha svarat för en av tidernas snabbaste rehabilitering och endast 23 dagar efter fotbrottet var Svensson tillbaka på isen i hemmamatchen mot Köping. Grästorp ska tacka högre makter för att Carl-Johan redan är tillbaka och snacka om laget oväntat förstärks inför torsdagens möte mot Tranås.

avsked: I samband med Enköpings sista match för säsongen hemma mot Åker/Strängnäs tackade deras 35-åriga kapten Andreaz Persson för sig och vilket avslut det blev! Persson fick kröna sin karriär med 2 mål i sin sista match i Enköpingströjan, en match som också Enköping vann med 7-3. Totalt blev det 509 matcher och 628 poäng för Andreaz under sina 13 säsonger i klubben. En av Hockeyettans allra största lade skridskorna på hyllan och vi önskar Andreaz Persson lycka till i framtiden och med livet utanför hockeyn.

// Niklas Karlsson & Jonas Wallin