Fördel Örnsköldsvik

Örnsköldsvik vann förkvalets första möte (bäst av 3 matcher) borta mot Sollentuna och har därmed skaffat sig ett ypperligt läge att avancera till Play Off 1.
Hemmalaget inledde dock bäst och tog också ledningen 3:26 in i första perioden genom Jesper Sunebäck. Kort efter ledningsmålet fick Sollentuna även ett friläge, men Örnsköldsviks målvakt Johan Kallio räddade.

Det blev startskottet på en scenförändring. Anförda av lagkaptenen Johan Nilsson gick Örnsköldsvik ikapp och förbi hemmalaget. Nilsson satte kvitteringen 13:30 in i första perioden, vilket innebar 1-1 efter första akten. En bit in i den andra perioden tog Örnsköldsvik ledningen genom Oscar Johansson, som dunkade in sin egen retur efter ett hafsigt försvarsspel av hemmalaget. Därefter var det dags för kapten Nilsson igen, som lyckades snirkla in en backhand i slottet. 3-1 till gästerna inför den tredje.

I tredje perioden lyckades aldrig Sollentuna skapa några riktigt farliga chanser, istället stängde Örnsköldsviks Nicklas Nordenberg butiken med sitt 4-1 mål. En puck som hemmamålvakten Benjamin Johansson nog borde tagit. Nu väntar två matchbollar för Örnsköldsvik hemma i Skyttishallen. För Sollentunas del är det således bara vinster som gäller.

Highlights från matchen här

Match 2 spelas på lördag 18:30. Vinner Sollentuna väntar en helt avgörande match på söndag 16:00. Matcherna streamar du här