Inför Allettans sista omgång

Inför den sista omgången av Allettan Norra är det mycket som står på spel. I toppen står det först och främst mellan Huddinge, Visby/Roma men i viss mån även Sundsvall i kampen om förstaplatsen och spel i Hockeyettan Finalen, där seriesegraren från Allettan Södra, Troja/Ljungby väntar.

Huddinge har inför den sista omgången det bästa utgångsläget, med en klart bättre målskillnad än Visby/Roma. Tar Huddinge tre poäng borta mot Piteå ska det till något alldeles extra för att Visby/Roma ska kunna passera Stockholmarna i tabellen.

I bottenskiktet gör Asplöven, Kalix, Östersund och Haninge upp om vilka som tar de två kvarvarande platserna till Play Off 1. Vinner Asplöven är dem klara för Play Off 1. För Kalix del räcker det inte bara med att kasta ett öga på hur det går för Östersund, Kalix behöver även snegla mot hur det går för Haninge Anchors, som har en möjlighet att kravla sig upp ovanför strecket om både Kalix och Östersund förlorar sina matcher.

I mittenskiktet gäller det för lagen att positionera sig väl och spela sig till en så hög ranking som möjligt inför kommande Play Off-spel.

I Allettan Södra är det inför den sista omgången redan klart att Troja/Ljungby vinner serien före Kristianstad. Mariestad och KRIF gör upp om tredjeplatsen och spel i Play Off 2. Båda lagen vill givetvis undvika att tvingas spela en lurig matchserie i Play Off 1. Vimmerby, Nybro, Skövde och Borlänge är klara för spel i Play Off 1, men även här gäller det att skaffa sig en så hög ranking som möjligt inför det som komma ska.  Lindlöven och Kumla har ingen chans att avancera, och spelar därmed säsongens sista tävlingsmatch nu på lördag.

I det pågående förkvalet vann Tranås och Örnsköldsvik den första ronden. Således är det vinna eller försvinna som gäller för Grästorp och Sollentuna i returen nu på lördag.

Klockan 16:00 släpps puckarna. Matcherna streamar du här