Tranås skaffade sig matchboll mot Grästorp under torsdagskvällen

Låt oss vara ärliga och på en gång säga att detta inte var en match av högsta kvalité. Kanske var det playoffnerverna som spökade för de bägge lagen men matchen slutade ändå till slut med att Tranås stod som segrare när 60 minuter var spelade. I en serie bäst av tre matcher lämnade den första drabbningen mellan lagen mycket övrigt att önska.

Denna torsdagskväll skulle bli aftonen som västra vårseriens bästa lag Grästorps IK skulle få mäta musklerna mot södra vårseriens bästa lag Tranås AIF. Det blev Tranås som vann matchen med siffrorna 4-1 och tog hem den första matchen i bäst av tre. Självklart en mycket viktig vinst för Tranås som nu endast är en seger ifrån att nå playoff.

TAIFs tränare Charles Franzén var inte nöjd med lagets prestation under torsdagskvällen trots seger och menar att det finns ytterligare växlar att lägga in för sitt Tranås. Grästorps IKs stjärna tillike kapten Carl-Johan Svensson menar att hans lag inte heller gjorde sin bästa insats och att laget kommer vara betydligt starkare på hemmaplan.

Redan på lördag ställs lagen mot varandra igen, då i Grästorp, och det kan vara avgjort om Tranås lyckas vinna denna match. Nu ligger den stora pressen på Grästorps IK om de inte vill ha semester redan i nästa omgång. Vi vet att Grästorp är starka hemma i Åse & Viste Arena men frågan är om detta unga och orutinerade lag på denna nivå orkar studsa tillbaka och rubba Tranås. Det är helt enkelt fördel Tranås och på lördag vet vi om smålänningarna bara behöver besöka lilla Grästorp en gång denna helg eller inte.

// Niklas Karlsson & Jonas Wallin