Hockeyettan Finalen

Efter ca två månaders intensivt matchande är Allettorna nu färdigspelade. I Allettan Södra stod det tidigt klart att det skulle bli ett race mellan Kristianstad och Troja-Ljungby i toppen. Med endast två omgångar kvar av Allettan ställdes de mot varandra i en mycket sevärd tillställning i Kristianstad Ishall, där Troja-Ljungby drog det längsta strået. Detta medförde att Troja-Ljungby är kvalificerade för spel i Hockeyettan Finalen 2016/2017.

I Allettan Norra var det länge ett race mellan Huddinge, Visby/Roma, Sundsvall och Piteå om den åtråvärda förstaplatsen och spel i Hockeyettan Finalen. Inför de sista omgångarna hade dock Huddinge och Visby/Roma skaffat sig en lucka ner till övriga lag i tabellen. Huddinge ansågs av många som favoriter och lyckades också stå pall för det tryck ett favoritskap ofta medför. Därmed är även Huddinge IK kvalificerade för spel Hockeyettan Finalen 2016/2017.
Hockeyettan Finalen spelas i bäst av 3 matcher. Vinnaren är kvalificerad för Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Förloraren är kvalificerad för spel i Play Off 3. Tack vare fler inspelade poäng (44) rankas Troja-Ljungby högre än Huddinge som spelade in 38 poäng under Allettan. Det innebär att Troja-Ljungby får hemmaplansfördel i match 3.

Hockeyettan Finalen spelas följande datum:

8/3 Huddinge – Troja-Ljungby

10/3 Troja-Ljungby – Huddinge

11/3 Troja-Ljungby – Huddinge

Nu ska vi äntligen få svaret vilken lag som är bäst i hela Hockeyettan, hög tid att kora årets Hockeyettanmästare! Hockeyettan Finalen ser du på hockeyettan.tv!