Spelarna inför den heta PlayOff drabbningen

Det är dags för play off 2. I en av fem matchserier möts Kallinge/Ronneby och Visby/Roma. Visbys Mikael Adamsson och KRIF:s Albin Lindgren tror på sina lag inför den stundande bataljen. Både Lindgren och Adamsson har ett förflutet i det Västerås som nu väntar i kvalserien. Därför är det inte så konstigt att båda väldigt gärna vill dit.

Visby/Roma slutade två i allettan norra efter Huddinge. Andraplatsen i serien betydde att laget slapp play off 1 och även fick välja som nummer två i måndagens val. Bland KRIF, Asplöven, Vimmerby och Piteå föll valet på KRIF.

– Vi gjorde en bra alletta. Vi siktade på att vinna men hade lite stolpe ut. Vi är ganska nöjda, säger Mikael Adamsson innan han berättar om tankarna inför måndagens val.

-Vi hade bestämt att inte åka norrut. Det var lite hugget som stucket mellan KRIF och Vimmerby. Exakt varför det blev just KRIF vet jag inte. Vi har ju inte mött något av lagen i år.

Förutom fördelen att välja motståndare fick även Visby en vecka matchledigt medan KRIF gick två suddenfighter mot Borlänge. Adamsson ser en rad olika faktorer som kommer bli mer avgörande än vilket lag som vilat eller inte.

– Ibland kan det vara en fördel att bara ösa på. Nu är det bara en helg vi vilat och det borde inte påverka. Det har varit bra för oss att hinna läka lite småskador. Jag tror att det gamla vanliga blir avgörande. Det gäller att göra få misstag och vara bra i power play och box play.

I dagarna blev det klart att storklubben Västerås tvingas att spela den kvalserie som både Visby och KRIF siktar på att nå. Med Västerås som moderklubb vore det förstås extra kul för 28-årige Adamsson att nå dit.

– Det vore häftigt! Det är klubben jag är fostrad i. Det vore så klart väldigt speciellt, med tanke på att jag har familj och vänner där också. Det vore otroligt roligt om det kunde falla sig så, avslutar Mikael Adamsson.

KRIF:s Albin Lindgren inledde säsongen i just Västerås innan det blev Blekinge för den 21-årige Skövdesonen. Efter sparsamt med speltid i Västerås har det blivit mer av den varan i Kallinge/Ronneby.

– Det skulle vara kul att möta Västerås, jag vet ju en del om laget. Just nu tänker jag inte så mycket på tiden i Västerås men det klart det var frustrerande när jag inte fick spela så mycket. Nu känns det bra. Jag har fått spela mycket och utvecklats, säger han.

Lindgren har bra koll på Västerås men det är sämre med kunskaperna om Visby. Att Visby valde KRIF var dock inget som chockade.

– Det var rätt väntat. Jag har aldrig varit där ute och spelat så det ska bli kul. Jag har dålig koll på Visby men vi ska gå igenom dem på träningen, säger han innan han utvecklar vad som kommer att bli avgörande i matchsserien.

– Det är som vanligt, målvaktsspelet och special teams. Målvaktsspelet är alltid viktigt och Robin Jensen är absolut vår nyckelspelare. Spelar han bra så har vi stora chanser.

Att det inte blev så mycket speltid i inledningen av säsongen kan kanske vara en fördel om säsongen skulle bli lång. Lindgren känner sig pigg, fräsch och ser fram emot en spännande och förhoppningsvis lång vår.

– Jag har bara spelat 20-25 matcher så det kan vara en fördel. Jag känner att jag har mycket kvar att ge. Jag har aldrig spelat längre än play off 1 så det ska bli jävligt kul att spela. Det är mycket som står på spel, avslutar Albin Lindgren.

Match ett spelas på torsdag, klockan 19.00 i Kallinge/Ronnebys Soft Center Arena. Därefter flyttar serien ut till Gotland för match två. Nedsläpp sker klockan 16.00 på lördag i Visby Ishall. Skulle det bli en tredje och avgörande match spelas även den i Visby med starttid 16.00 på söndag.

Se matchen här

/Anton Gustavsson