Slutade snusa – då kom målen

I kväll tar Vimmerby emot Kristianstad när play off 3 drar igång. Som vanligt gäller bäst av tre matcher. I potten ligger en biljett till kvalserien.

På förhand får Kristianstad gälla som favorit, men Vimmerby blir ingen lätt nöt att knäcka för skåningarna. De både lagen har stött på varandra flera gånger i år och bortsett KIK:s 5-1-seger har det varit jämna matcher. VH har vunnit en efter förlängning och KIK har även de vunnit en efter förlängning. Dessutom vann de senaste mötet lagen emellan med 4-3 i Vimmerby. Vimmerby som tidigare aldrig varit längre än play off 1, vill förstås stå för en skräll. VH:s Markus Modigs ser fram emot matchserien.

– De får bära favoritskapet, men det ska bli en superkul utmaning. De är ett skickligt lag,

med mer tyngd än vad vi har, men vi har andra spetsegenskaper. Vi har mycket fart och unga, drivna spelare. Vi spelar en frejdig hockey, säger han.

Modigs har efter en tid kantad av skador levererat rejält med poäng i de två första play off-rundorna. På fem matcher har det blivit tio poäng, fördelat på fem mål och fem assist.

– Just nu är det väldigt kul att spela hockey. När jag kom tillbaka från skadan bestämde jag mig för att sluta snusa. Jag ville bli piggare och det verkar fungera, säger han med ett skratt innan han fortsätter.

– Just nu försöker jag bara njuta av att spela hockey.

Den 24-årige Vimmerbyprodukten verkar trivas med sin hockey för tillfället och han vittnar om att de senaste veckornas resultat har höjt hockeytemperaturen i den lilla, småländska orten.

– Det är lite hockeyfeber. När jag skulle gå och handla lite korvar här om dagen tog det en och en halv timma för att det var så många som ville snacka hockey. När vi kom till hallen efter att ha slagit ut Sundsvall eldade supportrarna bengaler på parkeringen klockan 04.00, berättar han.

Markus Modigs vill inte lägga någon större vikt vid den supporterskandal som skedde i samband med Kristianstads senaste hemmamatch.

– Det är inget jag lägger fokus på. Jag hoppas att våra fans vill stötta oss. De har skött sig grymt bra hela säsongen. Jag hoppas på härlig stämning, det kommer att bli en kul fight att titta på, avslutar han.

Se matchen här

/Anton Gustavsson