”Det är klart jag känner revanschlust mot SSK”

Huddinge IK har gått fram som en maskin under säsongen och bara förlorat fem av 43 matcher under ordinarie tid. Trots det nämns man inte som en av favoriterna när kvalserien till HockeyAllsvenskan drar igång på torsdag kväll.

Huddinge besegrade Troja i finalen av Hockeyettan och slapp därmed att spela play off 3. Laget har varit spelledigt i knappa två veckor och kunnat ladda batterierna inför vad som lär bli en spännande kvalserie.

– Vi gristränade veckan som var efter finalen, sen har vi lättat på det och nött en del detaljer. Jag tycker att vi har lagt upp det bra och vi har goda förutsättningar. Alla är friska, så vi kommer till och med att bli tvungna att ställa över någon spelare, berättar Huddinges forward Björn Jonasson.

Trots att Huddinge vunnit det mesta under säsongen är man inte en av favoriterna till att bli etta

eller tvåa i kvalserien, vilket betyder spel i HockeyAllsvenskan nästa säsong. Huddinge beskrivs ofta som ett spelskickligt, tekniskt lag. I finalen av HockeyEttan visade man även prov på ett finfint försvarsspel och stor offervilja.

– Det spelar inte så stor roll om vi är favoriter eller inte. Vi är alltid favoriter i grundserien. Vi ska spela vårt spel med fart så kan det gå vår väg. När det inte studsar vår väg kan vi ta fram offerviljan. Det känns som att vi har många nycklar, säger han.

Björn Jonasson inledde säsongen i kvalseriekollegan Södertälje SK, men fick strax innan HockeyAllsvenskan drog igång veta att han inte var önskvärd längre. Valet föll då på Huddinge och där har Jonasson levererat. 39 poäng på 43 matcher har det blivit än så länge, men nu blir motståndet ett snäpp tuffare.

–  Jag ska fortsätta med mitt eget spel. Jobba hårt och spela med fart. Det har känts bättre och bättre under säsongen och nu blir tempot ännu högre. Jag tror att det kommer passa mig, säger 28-åringen som inte hymlar om att matcherna mot SSK betyder lite extra.

–  Jag känner ju alla där, så det blir bara roligt. Det klart att jag känner revanschlust mot SSK. Jag var tydligen inte tillräckligt bra, men nu är vi i samma serie.

Huddinge och Södertälje möts i omgång fyra, men i morgon väntar Kristianstads IK hemma i Björkängshallen för Jonasson och hans lagkamrater.

– Jag tror att vi kommer styra matchen. De har skickliga forwards men stora och tunga backar. Kan vi köra på backarna får de det hett om öronen, avslutar han.

Matcherna i Kvalserien till HockeyAllsvenskan streamar du här

 

/Anton Gustavsson