Omtumlande veckor

Det har ekat tomt från min sidan på bloggen sedan mitt uppdrag för IIHF i Schweiz. Platsen och turneringen var grym och stämningen på matcherna var fenomenal, kanske var det för att under Schweiz matcher passade skidåkarna på att fortsätta sin afterski? Det är iallafall inte varje dag man ser skidklädda människor i pjäxor på en hockeymatch. Ny erfarenhet av att döma på över 1000 m.ö.h, innebörden av att speeda på vid icingpuckar har fått en ny innebörd.

Jag fick döma den direktavgörande matchen om vilken nation som skulle ta sig till OS 2018. Tyvärr kom det att bli ett tråkigt slut och jag åkte därifrån med en förmodad hjärnskakning och situationen är helt absurd. Det kommer låta löjligt, men vid slutsignalen träffades jag av en högt uppkastad hjälm rakt uppifrån i huvudet, då ett par spelare från Schweiz firade hej vilt och kastade upp handskar, klubbor och hjälmar. Som tur var hade jag min hjälm på mig, man kan väl säga att timingen var perfekt? Kontentan av denna uppkastade hjälm blev  en förmodad hjärnskakning. Hemresa under måndagen 13:e feb, akuten på tisdag, hemma resten av veckan, uppföljt av besök på VC tisdagen därpå och därefter en del besök hos sjukgymnasten för nacken/ryggen som tog delar av smällen. Inte direkt en avslutning jag hade tänkt mig på turneringen och sviterna lever kvar fortfarande. En historik med hjärnskakningar och problem i nacke/ryggområdet gör att återhämtningen kommer ta lång tid.

Jag har ändå kunnat slutföra säsongen här hemma bla med att döma J18 SM, Hockeyettan kvalet och SDHL SM-finalerna, vilken inramning och härlig uppladdning inför vad som kommer. Imorgon börjar resan till det största evenemanget denna säsong, Dam VM i Plymouth, USA. Det ska bli otroligt roligt och jag är superladdad inför turneringen. Hoppas på bra, tighta och välspelade matcher. SVT kommer sända Sveriges alla matcher och VM-finalen, oavsett vilka lag som tar sig dit.

/Veronica Johansson