Kvalserieräven inför morgondagens match

Tre omgångar är spelade av kvalserien till Allsvenskan. Troja har fått en kanonstart och trampat iväg, men där bakom är det jämnt. Mellan andraplacerade Kristianstad och femteplacerade Södertälje skiljer det bara en poäng. SSK:s Henrik Thegel gör sin femte kvalserie och även om han har en bra bit kvar till Södertäljeikonen Robert Carlssons, är Thegel rutinerad när det gäller kvalserier. Han har både gått upp och varit med och säkrat kontrakt.  FOTO: Per Eliasson

– Det är inte så stor skillnad på om man kommer från Allsvenskan eller Hockeyettan. Alla vill komma topp två. Vissa säger att man inte har något att förlora om man kommer från Hockeyettan, men det är en besvikelse även om man kommer från ettan och missar att gå upp, säger han.

I går blev det förlust hemma mot Troja/Ljungby med 1-3 vilket betyder att Södertälje har inlett kvalserien med att vinna en match, spela en oavgjord och förlora en.

– Det var en jämn match i går. Det kändes som att första målet skulle bli viktigt. Vi hade ett långt fem mot trespel men lyckades inte göra mål där. För vår del har det varit jämna matcher. Vi har inte fått någon superstart på serien, men vi ska vara med hela vägen och slåss om platserna, säger Thegel.

Målskyttet har varit ett problem för Södertälje hela säsongen. I grundserien gjorde laget minst mål framåt, 109 stycken, och målskyttet på hemmaplan har också varit svagt. 49 mål på 26 matcher hemma i Scaniarinken behöver förbättras om SSK ska klara sig kvar i Allsvenskan. I kvalserien har man gjort tre mål på två hemmamatcher.

– Vi gjorde många mål borta mot Kristianstad. I går gjorde vi ett mål på hemmaplan och det fungerar inte. Vi får försöka lägga in lite fler puckar och få några skitmål. Det kommer, säger han.

Det är tätt mellan matcherna. I morgon väntar ett derby mot Huddinge. Förutom det geografiska avståndet är det flera spelare som de senaste månaderna bytt mellan lagen. Bland annat har Marcus Lissäng och Björn Jonasson gått från Södertälje till Huddinge medan Victor Andersson gått i motsatt riktning. Förutom viktiga poäng är det en hel del prestige som står på spel.

–  Jag tror att det blir en jämn match. Det är många spelare som är från Stockholm och känner varandra, så för dem kanske det blir lite speciellt. För oss blir power play och boxplay förstås viktigt, men även att inte bjuda på några chanser, avslutar Henrik Thegel.

Matcherna i kvalserien streamar du här

/Anton Gustavsson