Han vill fira milstolpen med avancemang

I lördagens bortamatch mot Västerås gjorde rivjärnet Mattias Nilsson sin 600e match i Troja-tröjan. Ikväll hyllas han i samband med hemmamatchen mot Kristianstad.
– Man har ett hjärta för föreningen, konstaterar han.

Mattias Nilsson har hunnit bli 29 år och aldrig representerat någon annan förening än Troja/Ljungby. Att han är en laglojal spelare visar sig med andra ord inte bara i det uppoffrande och smarta jobbet på isen, utan även i cv:t.

I tider som dessa, hur kommer det sig egentligen att man blir kvar så länge i en och samma klubb?
– Ja det är frågan, det har blivit så liksom, reflekterar anfallaren. Jag är från Ljungby, jag har trivts bra och så där. Jag trivs bra i föreningen och det är kul, det har bara blivit så.

– Man har ett hjärta för föreningen och det är en bra förening framförallt, det är väl det som gör att man vill stanna kvar.

600 matcher i en och samma klubb är imponerande och

Nilsson har hunnit vara med om mycket under sina tolv säsonger i representationslaget. Så väl kval uppåt som neråt. I spelargången i Scaniarinken efter en segermatch mot Södertälje tycks han mysa så där som hockeyspelare bara kan göra när de spelar i lag med en fantastiskt god känsla. Troja/Ljungby har inlett kvalserien med att bortabesegra båda de Hockeyallsvenska gängen – Södertälje och Västerås. Forwarden vet hur de känner sig.

– Vi vet om det, vi har ju själva varit i denna situationen med att komma uppifrån och kvala. Negativt kval det sitter i lite, det är lite ångest och det kan vi utnyttja genom att sätta press på dem.

– Vi har några som har varit med därifrån så vi vet hur de känner. Västerås var darriga, Södertälje känner nog också av det lite och vi kan bara gasa på.

Troja har som sagt ett par riktiga trotjänare utöver Nilsson. Backtuffingen Daniel ”Trucken” Karlsson firade även han 600 matcher i Troja-dressen tidigare under säsongen och Mattias Åkesson har också väldigt mycket Troja-rutin under bältet. De har spelat kval, de har lyft klubben till finrummet och de har varit med om att ramla ur detsamma.

– Det var extremt tungt att åka ur, det är nog som tyngst när man är från orten. Det är väl kanske lite så att man håller sig undan om det går riktigt tungt, men samtidigt är det ju extra roligt om det går bra.

Som nu, när Troja fått en riktig smakstart på kvalserien.

– Nu är det så att man tar match för match och vill inte sväva iväg så där, men det är klart vi är många som vet om känslan att gå upp och det är klart man vill uppleva det igen.

Ett drömscenario vore naturligtvis således att få kröna milstolpen 600 matcher med att avsluta säsongen med ett avancemang till Hockeyallsvenskan.

– Det hade varit otroligt, vi har väntat nu i tre år och vi ska göra allt för att det ska gå vägen.

Matcherna i kvalserien streamar du här

//Mikael Mjörnberg