Kvalserien – Inför omgång 4

Det har blivit dags för omgång 4 i kvalserien till Allsvenskan och denna omgång går inte av för hackor.

Följande matcher spelas i omgång 4:

Västerås – Visby/Roma:

Tredjeplacerade Västerås tar emot Visby/Roma och för Västerås krävs det nog en seger i hemmamatcher av det här slaget för att inte tappa mark på topplagen. För Visby/Roma kanske det är sista chansen att studsa tillbaka om de vill ha något att säga till om. Vid en förlust här för gotlänningarna blir det svårt att komma ikapp de övriga lagen i toppen. Det är med andra ord återigen bäddat för en spännande historia.

Troja/Ljungby – Kristianstad:

Hockeyettangiganternas kamp som detta möte kallades i grundserien och i Allettan går av stapeln i Ljungy Arena. Detta blir det femte mötet lagen emellan denna säsong och gissa om det är ett revanschsuget Kristianstad som Troja får ta emot. Troja har gått segrande ur samtliga matcher hittills mot Kristianstad och detta blir alltså Kristianstads stora chans till revansch. Något som serieledande Troja givetvis tänker sätta stopp för. Dessutom är denna match en tidig seriefinal och vilken dramatik vi kommer bjudas på ännu en gång.

Södertälje – Huddinge:

Ett hett möte där det finns spelare i Södertälje med ett förflutet i Huddinge och finns det någon motståndare som skulle vara extra skön att vinna emot för Huddinge så är det Södertälje. Dessa lag står på samma poäng och återfinns på fjärde (Huddinge) och femteplats (Södertälje) i tabellen. Det laget som går segrande ur detta intressanta möte är också det lag som hakar på i jakten på en topplacering. Psykningar och trashtalk lär flyga genom luften i Scaniarinken och de cirka 3000 åskådarna på läktaren kommer att bjudas på underhållning i högsta klass.

 

// Niklas Karlsson & Jonas Wallin