Kontinuitet ska göra dem ännu bättre

Vid den här tidpunkten ifjol stod KRIF helt utan spelartrupp och gick en osäker framtid till mötes. Med en succésäsong i ryggen är förutsättningarna helt andra inför säsongen som stundar.
– Det var en otroligt viktig lärosäsong, summerar sportchefen Mikael Johansson.

Sportchef Johansson tvingades jobba hårdare än någonsin förr inför säsongen som nyligen avslutades. Föreningen präglades av ekonomisk oro och så gott som hela spelartruppen från året innan lämnade. När lagbygget väl kom igång i slutet av maj var det i slutändan bara två ynka spelare som stannade kvar. Allt annat var nytt.

– Vi fick bygga ett helt nytt lag och jobba extremt hårt för att få ihop gruppen eftersom vi inte hade någon kärna kvar som kunde passa kulturen vidare. Tidigare har vi ju haft en väldigt stark kärna av spelare som varit här flera säsonger, men samtidigt var det dags att göra något nytt, konstaterar sportchefen.

Med facit i hand blev det väldigt bra. Trots ett helt nytt lag och många unga oprövade spelare räckte blekingarna hela vägen till ett playoff 2 där man pressade kvalserielaget Visby/Roma hela vägen in på målsnöret. Inför kommande säsong är det fullt förståeligt att vindarna som blåser är betydligt mer positiva.

– Vi ser fram emot säsongen jättemycket, tanken när jag och Per Ljusteräng (klubbens tränare /förf.anm) gick in i förra säsongen var att se det här som ett tvåårs-projekt.

Den här gången kommer spelaromsättningen inte bli fullt lika gigantisk som ifjol. Det finns förutsättningar att bygga vidare på.

– Det blir säkerligen tio nya spelare, men för oss är det ganska lite med tanke på hur det brukar se ut. Vi kommer kunna presentera spelare på löpande band framöver, det blir flera förlängningar.

Ett väldigt meriterat nyförvärv har dessutom redan presenterats. Målvakten Oscar Malm återvänder till Kallinge/Ronneby efter en säsong i allsvenskan med IK Pantern.

– Det är skitkul att han vill komma tillbaka. Vårt spel blev mycket stabilare under säsongen som gick och vi kommer behålla ett flertal backar. Det gör att vi kommer få börja på plus 10 istället för minus 100 som var fallet ifjol. Malm kommer få stå bakom ett stabilare försvarsspel än vad som var fallet när han var här senast. Vi hade en bra backsida säsongen som gick och många blev bättre och bättre.

Det unga KRIF-laget lärde sig mycket den gångna vintern och siktet inför säsongen 17/18 är högt ställt.

– Så här i efterhand kan man nästan säga att det var positivt att vi inte gick till kvalserien, nu vet alla spelare vad som krävs för att spela på den nivån. Det var en otroligt viktig lärosäsong för oss.

– Vi siktar mot minst playoff 3, ingen kan gå in i en sportvärld och säga att de vill bli sämre.

//Mikael Mjörnberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *