Nykomlingskollen – Bodens HF

Hockeyettan.se har tagit temperaturen på samtliga nykomlingar i Hockeyettan säsongen 2017/2018. Först ut i nykomlingskollen är norrlaget Bodens HF.

Bodens HF bildades år 2005 i samband med att föreningen Bodens IK gick i konkurs. Säsongen efter bildandet av klubben startades ett A-lag som fick börja spela i Division 2. Laget gick obesegrat genom den serien och av bara farten kvalade de samma säsong in till Hockeyettan.

Numera har föreningar som Björns IK och Boden Warriors flyttat in sina verksamheter i Bodens HF och efter 4 raka säsonger i Division 2 är man nu tillbaka i Hockeyettan.

Vi tog oss ett snack med Bodens HFs ordförande Joakim Svensson och hans tankar kring uppflyttningen:

Hur känns det att vara tillbaka i Hockeyettan?

– Det känns givetvis oerhört bra. Vi har jobbat målmedvetet i 3-4 år nu för att ta klivet upp. Det känns både inspirerande och utmanande att numera vara en Hockeyettanförening.

>

Vad var det som gjorde att ni tog klivet upp?

– När vi misslyckades med att ta klivet upp ifjol så satte vi oss ner och gjorde en djup analys av allting. Det vill säga ekonomiskt, organisatoriskt och sportsligt. Vi kunde konstatera alla de enkla sakerna och framförallt att det sportsligt sett saknades lite hårdhet, rutin och spets. Det försökte vi ändra på inför denna säsong vilket vi också lyckades med.

Hur ser ni på kommande säsong och framtiden?

– Vi ser fram emot kommande säsong med tillförsikt. Det ser bra ut för oss och många spelare är intresserade av att komma till Boden och lira hockey. Vårt mål är att hålla oss kvar nu första säsongen och sedan etablera oss som ett Hockeyettanlag. På sikt vill ju vara den klubb som spelarna väljer här uppe i Norrbotten.

Innebär uppflyttningen någon förändring organisatoriskt för klubben?

– Det vi kommer göra är att anställa en sportchef och även en kanslichef. Detta för att bli proffsigare och underlätta arbetet för oss i styrelsen. Det finns en hockeykultur här i Boden som vi måste ta vara på och vi fortsätter att jobba lugnt och metodiskt.

Tror ni att intresset runt om föreningen ökar i och med uppflyttningen?

– Vi har mycket att tacka hockeypubliken i Boden för. Med ett snitt på 400-500 åskådare och 1000 personer på derbyt mot Kiruna kan vi inte annat än att vara hur nöjda som helst. Vi har byggt vårt egna intresse genom att jobba med hemsida, Facebook och egen TV-kanal vilket vi nu skördar frukten av. Detta arbete kommer självklart att fortsätta utvecklas och förhoppningsvis ökar intresset för Boden Hockey ännu mer.

Till sist, är ni i Hockeyettan för att stanna?

– Som jag nämnde tidigare så är det vårt mål och jag tror vi lyckas med det.

 

// Niklas Karlsson & Jonas Wallin