Målvakt och forward till Gripen

Nykomlingarna Nyköping Gripen Hockey har nu gjort klart med två nya spelare inför den kommande säsongen. Forwarden Christoffer Arvidsson ansluter från Östersund, där han förra säsongen svarade för tre mål och fyra assist på 39 framträdanden.

– En spelskicklig herre som de tre senaste säsongerna tillhört ett av topplagen i Hockeyettan. Med väldigt tuff konkurrens har han haft en liten undanskymd roll i ÖIK, med ett större förtroende hos oss tror vi han kan växa ut till en av nyckelspelarna i laget säger Nyköping Gripens sportgrupp till klubbens hemsida.

Målvakten William Lundsten är också klar för Gripen kommande säsong. Lundsten är fostrad i Nyköping HK men tillbringade juniortiden i Vita Hästen och Karlskrona. Förra säsongen spelade 20-åri

ngen i Nyköping HK:s J-20. Han var även utlånad till Gripen under en kortare tid. Parterna är överens om ett kontrakt kommande säsong.

– William är ung, träningsvillig och en bra skolad målvakt från staden. Han var ju med i inledningen av den gångna säsongen och kom in sent när vi redan hade två målvakter, men med bättre förutsättningar denna säsong kommer han kunna ta ytterligare kliv i utvecklingen, meddelar sportgruppen.

Klubben har även tagit in fyra spelare på try-out kontrakt. Forwardarna Hampus Hulting, Fredrik Skatteboe Carlsson och Kristoffer Berggren Eklund samt backen Albin Nordvall.

Följande spelare är nu klara för spel i Gripen HC kommande säsong:

Målvakter:
Rasmus Hedström
William Lundsten

Backar:
Emil Karlsson
Alexander Molldén
Martin Örtegren
Eric Örtegren
Freddie Byström
Albin Nordvall (try-out)

Forwards:
Robin Grönqvist
Robin Jakobsson
Adam Thim
Kim Lindström
Johan Mörnsjö
Christoffer Arvidsson
Hampus Hulting (try-out)
Fredrik Skatteboe Carlsson (try-out)
Kristoffer Berggren Eklund (try-out)

 

Spelare in:
Alexander Molldén, B, Kristianstad
Johan Mörnsjö, F, Leksands IF J-20
Rasmus Hedström, MV, Linköping HC
William Lundsten, MV, Nyköpings HF J-20
Christoffer Arvidsson, F, Östersund

Albin Nordvall, B, (try-out)
Hampus Hulting, F, (try-out)
Fredrik Skatteboe Carlsson, F, (try-out)
Kristoffer Berggren Eklund, F, (try-out)

Spelare ut:
Marcus Axbom, MV, slutar
Markus Berg, F, slutar